ABN AMRO

Helium Netwerk gaat over op Solana

Het Helium Netwerk (HNT) heeft vandaag gestemd in een stemming tussen de validators om het Helium Netwerk dat op haar eigen blockchain draait over te zetten op Solana (SOL). De stemming is goedgekeurd door 80% van de stemmers vandaag.

Helium is een blockchain dat zich focust op het uitbreiden van een Internet of Things (IoT) netwerk door middel van decentraal stimuleren van LoRaWAN netwerk technologie. LoRaWAN is een signaal dat zich goed leent om kleine hoeveelheden informatie goedkoop te communiceren tussen apparaten.

Vandaag werd het voorstel HIP 70 ingediend voor een stemmingsronde, hierbij moet minimaal tweederde van het netwerk het eens zijn met het voorstel om het process in gang te zetten. Met ruim 80% van de stemmers die instemt gaat het Helium Netwerk nu officieel over op Solana. Dit kwam neer op 6117 community leden die voor stemden (waarbij 12 miljoen HNT werd gestaked), 1270 stemden tegen.

Waarom gaat Helium over op Solana?

De ontwikkelaars achter Helium hebben de overgang voorgesteld omdat zij geloven dat een migratie naar het Solana netwerk het Helium netwerk zal helpen te schalen. Dit kan doordat Solana efficiëntere transacties mogelijk maakt en kan communiceren met verschillende blockchains (interoperability). Zo quote Scott Sige, de Chief of Operations (COO) van de Helium Foundation;

“Solana heeft een bewezen staat van dienst als drijvende kracht achter enkele van ‘s werelds belangrijkste gedecentraliseerde initiatieven en het was voor ons een voor de hand liggende keuze om mee samen te werken. Door over te stappen op de Solana-blockchain kunnen we onze inspanningen richten op het schalen van het netwerk in plaats van het beheren van de blockchain zelf.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN