Ethereum nieuws

Ethereum koers kan een flinke klap krijgen door macro-factoren

De veel gevolgde cryptocurrency-analist en gezicht van het YouTube-kanaal DataDash, Nicholas Merten, heeft in een recente video aangegeven dat macro-omstandigheden problemen kunnen opleveren voor het toonaangevende smart contractplatform Ethereum (ETH).

In een nieuwe update vertelde Merten zijn 515.000 YouTube-abonnees dat macro-factoren de hype rond de aanstaande fusie van Ethereum tot een proof-of-stake consensusmechanisme zouden kunnen overschaduwen. Hij zei het volgende:

“De Federal Reserve, zoals we door [de laatste] vergadernotulen hebben gezien, ongeacht The Merge in Ethereum en al deze geweldige technologische innovaties, zijn de vooruitzichten voor het monetaire beleid gemengd, en dat is niet waar de markt naar op zoek was. Dat zie je duidelijk terug in de aandelenkoersen van de afgelopen dagen sinds die vergadering van woensdag. Sinds de 17e zijn we langzaam aan het dalen met een opbouwend [bearish] momentum.”

Met de macro-achtergrond als tegenwind voor de cryptomarkten, zei Merten dat zowel Ethereum als Bitcoin (BTC) nu tekenen van afnemend momentum vertonen. Hij beschreef het als volgt:

“Terwijl Ethereum behoorlijk sterk was, begon het er de afgelopen weken uitgeput uit te zien. En Bitcoin, die echt het peloton zou moeten leiden als de grootste cryptocurrency in een over het algemeen risicovolle omgeving … maar dat was het niet. Het vertoonde ongelooflijke tekenen van zwakte. Elke keer dat de prijs van Bitcoin omhoog zou gaan, zouden er ongeveer zes tot zeven dagen langzame rode kaarsen volgen.”

Merten benadrukte ook dat de Ethereum in zijn Bitcoin-paar (ETH/BTC) er ook overbelast uitziet na zijn rally van meer dan 50% in ongeveer twee maanden. Hij gaf het volgende aan:

“ETH/BTC-ratio, we hadden het er onlangs over dat [het] uitgeput begon te lijken. Het gaat richting het vorige bereik waar we begonnen met tijdelijke prijsstijgingen. En nu, met de dagelijkse kaars die we hier hebben, lijkt dit een verdere bevestiging.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN