KuCoin hack

Amsterdamse ontwikkelaar opgepakt vanwege betrokkenheid bij Tornado Cash

De Nederlandse autoriteiten hebben woensdag een ontwikkelaar gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij de populaire mixingservice Tornado Cash, volgens een verklaring van de Nederlandse Fiscale Informatie- en Opsporingsdienst (FIOD). Het tweette het volgende:

De stap komt na de aankondiging vanuit de Amerikaanse regering waarin het Amerikanen verbood Tornado Cash te gebruiken, daarbij verwijzend naar bedreigingen voor de nationale veiligheid. Na de sanctie werden een hele reeks portemonnee-adressen gekoppeld aan Tornado Cash op de speciaal aangewezen nationale (SDN) lijst van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) geplaatst.

FIOD concentreert zich op mixingservices

De 29 jarige Amsterdamse man wordt verdacht van betrokkenheid bij het verduisteren van criminele geldstromen en het faciliteren van witwassen via de mixingservice Tornado Cash. De FIOD weigerde verder commentaar te geven op de identiteit van de verdachte. Het gaf echter wel het volgende aan:

“Deze geavanceerde technologieën, zoals gedecentraliseerde organisaties die het witwassen van geld mogelijk maken, krijgen extra aandacht van de FIOD.”

Het bureau beweerde tevens dat het mogelijk meer arrestaties zal verrichten en dat de mensen achter de organisatie – zonder te specificeren of dat de ontwikkelaars zijn die het hebben gecodeerd of leden van de DAO die het runnen – op grote schaal winst hebben gemaakt met deze transacties.

US Treasury verbiedt Tornado Cash

Zoals gemeld heeft de US Treasury verschillende Ethereum- en USDC-portefeuilles toegevoegd aan de Specially Designated Nationals-lijst, volgens een aankondiging van 8 augustus. De geïdentificeerde portemonnees omvatten het smart contract dat Tornado Cash en de Tornado Cash-donatieportemonnee uitvoert. Als gevolg hiervan heeft het stablecoin-project USDC besloten om deze adressen op de zwarte lijst te plaatsen.

Na de sancties zijn stortingen op het protocol drastisch afgenomen en is er een grote toename van opnames geweest. Ongeveer 15% van de activa in het bezit van het protocol zijn al ingetrokken.

De sancties hebben ook gevolgen gehad voor de gebruikers van het protocol. Circle heeft $75.000 USDC bevroren die in de adressen zat, crypto-infrastructuurdiensten zijn begonnen de toegang tot het protocol te beperken en de gedecentraliseerde beurs dYdX is begonnen met het blokkeren van accounts die eraan verbonden zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN