CryptoCoinTalk: Bitcoin bearmarkt rally op komst?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat voorzichtig herstel zien en nadert op het moment van schrijven de $21.000. Hoe ziet het grote plaatje eruit, wat zijn de korte termijn scenario’s en hoe kun je daarop inspelen? Dat en meer beschrijf ik in de Bitcoin koersupdate van vandaag!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek doet Bitcoin precies wat het moet doen, namelijk de vorige high ($18.865) en de wekelijkse demand ($19420-$17600) respecteren. De Bitcoin koers behoudt de support en daardoor mogen we voorzichtig hoop blijven houden op een eventuele bearmarkt rally. In een gunstig scenario waarbij de traditionele markten meewerken en er geen nieuwe negatieve fundamentele nieuwsitems naar buiten komen (denk aan grote partijen die omvallen, de oekraïne situatie die verder escaleert, etc.) kan er mogelijk iets van rust in de markt ontstaan en kunnen we dus wellicht een sterke beweging omhoog gaan maken.

Op de weekgrafiek ligt er aan de bovenkant maar één prijspunt die op dit moment echt van belang is en dat is de verloren low op $28.850 en de wekelijkse supply die daar ligt, op $$32400-$29.282. Dat is ook het hoofdtarget als we die tijdelijke rally omhoog gaan inzetten. Als we niet de huidige support weten vast te houden, kijk ik automatisch een heel stuk lager, richting de maandelijkse demand op $12.050-$9.766.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek zie ik op dit moment 3 mogelijke trades op de Bitcoin koers. Alle 3 de trades hebben eerst confirmatie nodig, dus daar kun je niet vast orders klaarleggen. Ben je benieuwd hoe wij anticiperen met onze trades, join dan vooral eventjes onze gratis telegramcommunity: t.me/CryptoCoinTalkChat. Als je ernaar vraagt leggen we het je uit!

Zoals gezegd liggen er 3 verschillende potentiële trades. Twee shorts en één long. Bij het ophalen van de highs kun je kijken naar shorts bij zwakte. Bij het ophalen van de low kun je kijken naar longs bij sterkte. De long is met groen gemarkeerd, de shorts met rood gemarkeerd. Zoals je ziet ligt momenteel hoofdzakelijk de focus op range traden, dus er is nog geen sprake van een trend. Bitcoin ligt in consolidatie en dat zal zo blijven tot het tegendeel wordt bewezen. Als Bitcoin overtuigend boven de $23.000 sluit kunnen we wellicht gaan trenden richting hogere prijzen!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er niet slecht uit en een bearmarkt rally ligt dus op de loer! Een dagelijkse candle close boven de $23.000 kan dat in gang zetten. Tot die tijd ligt Bitcoin in consolidatie en valt er niet al te veel te beleven wat Bitcoin betreft. Patience is the name of the game!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!