Europese Centrale Bank digitale euro

Circle lanceert Euro Coin (EUROC), een aan de euro-gekoppelde stablecoin

Gisteren kondigde Jeremy Allaire – mede-oprichter, voorzitter en CEO van Circle Internet Financial – aan dat zijn bedrijf zijn “tweede major fiat-backed stablecoin” geïntroceerd heeft die aan de euro gekoppeld zal worden.

Euro Coin (EUROC) wordt “uitgegeven door Circle onder hetzelfde volledige reservemodel als USD Coin (USDC), een vertrouwde digitale dollarvaluta met meer dan $54 miljard in omloop.” Het wordt “voor 100% gedekt door euro’s op bankrekeningen in euro’s, zodat het altijd 1:1 inwisselbaar is voor euro’s.”

Circle’s productpagina voor EUROC vermeldt ook dat Euro Coin “officieel op 30 juni wordt gelanceerd met steun van een breed scala aan ecosysteemleiders.” Deze omvatten cryptocurrency-beurzen, zoals Binance.US, Bitstamp en FTX, DeFi-startups zoals Compound, Curve en Uniswap, crypto-bewaarders, zoals Achorage Digital, en aanbieders van crypto-wallets, zoals Ledger en MetaMask.

Circles gaf aan dat $EUROC nuttig kan zijn voor beurzen, institutionele handelaren, bedrijven en particulieren. In zijn Twitter-thread ging de CEO van het bedrijf verder met het volgende:

“Net als USDC wordt Euro Coin uitgegeven onder een gereguleerd kader voor geldoverdracht, onder dezelfde statuten die USDC reguleren, met volledige reserves in euro, met dezelfde veiligheid, liquiditeit en transparantie die de markt gewend is van Circle.”

Hij vervolgde met:

“Euro Coin breidt de mogelijkheden voor betalingen, on-chain FX, handelsfinanciering, handel en bredere gebruiksscenario’s voor digitale activamarkten uit. De lancering staat symbool voor een verschuiving in cryptomarkten naar steeds grotere gebruikswaarde van blockchain-infrastructuur.“

Hij sloot af met:

“Euro Coin is vanaf 30 juni 2022 beschikbaar voor institutionele klanten via een gratis Circle-account. Ontwikkelaars kunnen vandaag beginnen met de integratie met het smart contract van Euro Coin, voorafgaand aan de officiële lancering.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN