Binance laat dominantie zien door 2.000 nieuwe banen te creëren, ondanks bearish sentiment

Het overgrote deel van de cryptocurrency-markt heeft het moeilijk en veel projecten besluiten dan ook om banen te schrappen. Het is daarom dan ook opvallend dat ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance besloten heeft om de tegenovergestelde richting in te gaan. De beurs kondigde namelijk aan dat het 2.000 nieuwe medewerkers wil gaan inhuren. De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, tweette het volgende:

“Het was een paar maanden geleden niet gemakkelijk om nee te zeggen tegen Super Bowl-advertenties, naamgevingsrechten voor stadions en grote sponsordeals, maar we hebben dit gedaan.

Vandaag zoeken we 2000 nieuwe medewerkers voor Binance”

Zoals gezegd gaat de aankondiging van Zhao over het inhuren van 2.000 nieuwe medewerkers in de tegenovergestelde richting van andere bedrijven in de sector. Deze bedrijven die tekenen zien van een wereldwijde recessie en een verdere verlenging van de crypto-winter, snijden in hun personeelsbestand of stoppen nieuwe aanwervingen. Zo kondigde de grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase dinsdag aan dat het 1.100 banen gaat schrappen (ongeveer 18% van het totale personeelsbestand).

Evenzo zeiden Crypto.com en BlockFi maandag dat ze een drastische vermindering van hun personeelsbestand plannen, waardoor 400 van hun werknemers zullen worden ontslagen. Terwijl andere bedrijven, zoals Intel Corp en Meta Platforms Corp, zeiden dat ze dit jaar zullen stoppen met het aanwerven van nieuw personeel.