Binance Bitcoin

BREAKING: Reuters beschuldigt Binance van het faciliteren van witwassen

Een rapport van Reuters beweert dat ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance het witwassen van meer dan $2,35 miljard over een periode van vijf jaar mogelijk heeft gemaakt. Het rapport benadrukte gevallen waarin Noord-Koreaanse hackers, Russische drugsdealers en Europese georganiseerde misdaadgroepen geld zouden hebben verwerkt via de beurs.

Volgens het rapport zou Binance tussen 2017 en 2021 meer dan $2,35 miljard aan gestolen geld hebben verwerkt, afkomstig van on-chain hacks, investeringsfraude en illegale drugsverkoop. Blockchain-onderzoeksbureau Chainalysis heeft tevens verklaard dat Binance alleen al in 2019 $770 miljoen aan criminele fondsen heeft verwerkt.

Het Reuters-rapport wijst op entiteiten die naar verluidt geld hebben witgewassen via Binance, waaronder de Lazarus Group, het Noord-Koreaanse cybercriminaliteitssyndicaat dat verantwoordelijk is voor de hack van $625 miljoen van de Ronin bridge. Tevens zou Hydra, een gigantische Russischtalige darknet-marktplaats die cryptocurrencies gebruikte voor de verkoop en aankoop van drugs, ook sinds begin 2018 Binance hebben gebruikt om meer dan $780 miljoen te verwerken.

Het artikel gaf tot slot aan dat Europese georganiseerde misdaadgroepen die zich richtten op gepensioneerden in Duitsland, Oostenrijk en Spanje, en mogelijk meer dan $800 miljoen aan nep-handelswebsitewinsten hebben witgewassen via cryptocurrency-beurzen, met name via Binance.

Binance was volgens het rapport de voorkeursbeurs voor cryptocurrency vanwege de voorheen losse KYC-controles (know-your-customer). Tevens werd duidelijk dat het verkeer tussen Binance en Hydra inderdaad sterk daalde nadat de KYC-vereisten in augustus 2021 aangescherpt werden.

Toen hem werd gevraagd om commentaar te geven op het Reuters-onderzoek, vertelde een woordvoerder van Binance aan Crypto Briefing dat “het artikel verouderde informatie uit 2019 en niet-geverifieerde persoonlijke verklaringen gebruikt als bewijs om een ​​nep verhaal op te hangen”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN