pakistan vlag

Pakistan vormt subcomités om te beslissen over crypto

De federale overheid van Pakistan heeft drie subcomités samengesteld om de toekomst van cryptocurrency en gerelateerde bedrijven in het land te bepalen. Dit heeft de Express Tribune dinsdag gemeld onder verwijzing naar documenten die het heeft ingezien.

Tijdens een vergadering werden de subcomités gevormd die moeten beslissen of de activiteiten rondom cryptocurrencies gelegaliseerd of verboden moeten worden. De subcomités zullen alle aspecten van de cryptocurrency-markt beoordelen en daarnaast aanbevelingen doen over het crypto-beleid van het land.

Vervolgens zullen de voorstellen naar een commissie worden gestuurd onder leiding van de minister van Financiën, Hamed Yagoob Sheikh. De eerste subcommissie werd gevormd onder voorzitterschap van de Pakistaanse wetssecretaris. De State Bank of Pakistan (SBP), de Federal Investigation Agency (FIA) en de Pakistan Telecommunication Authority (PTA) zijn onder andere de leden van deze subcommissie.

Er zal door de commissie worden bekeken of cryptocurrencies kunnen worden verboden onder de huidige wetten. Daarnaast zal het methodes aanbevelen die gebruikt kunnen worden om crypto te verbieden met behoud van een evenwicht tussen welzijn en technologische vooruitgang.

De andere twee subcomités zijn opgericht onder voorzitterschap van SBP-vicegouverneur Saima Kamal. De Securities and Exchange Commission van Pakistan, de PTA en vertegenwoordigers van het ministerie van Informatietechnologie zijn de leden van deze subcomités.

Hun aanbevelingen zullen gebaseerd zijn op het opleggen van een onmiddellijk verbod op cryptocurrency en de gevolgen ervan in de toekomst. Ook zullen zij bespreken of Pakistan achter zou blijven bij andere landen in de race om technologische vooruitgang als cryptocurrencies verboden zullen worden in het land.

Al lang heeft de State Bank of Pakistan een anti-crypto-houding aangenomen. Reza Baqir, de SBP-gouverneur, zei in maart dat er over de hele wereld veel misbruik gemaakt wordt van cryptocurrencies. Hieronder vallen volgens hem mensen rechtenschendingen, mensenhandel, witwassen van geld en “vele andere dingen”.

In februari merkte hij op dat het potentiële risico dat gepaard gaat met cryptocurrencies veel groter is dan de voordelen. In januari vroeg het Federal Investigation Agency (FIA) naar verluidt de Pakistan Telecommunication Authority om meer dan 1.600 crypto-websites te verbieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN