Binance kondigt crypto-kaart aan voor Oekraïense vluchtelingen

De grootste cryptocurrency-exchange op basis van handelsvolume, Binance, heeft onlangs een crypto-kaart gelanceerd waarmee Oekraïense vluchtelingen crypto-transacties kunnen uitvoeren. Ook is het mogelijk gemaakt dat zij geld kunnen ontvangen via de Binance Visa Card.

In een aankondiging van Binance werd duidelijk dat het samenwerkt met verschillende entiteiten om vluchtelingen die zijn getroffen door het Oekraïense conflict te helpen om geld te verzenden en te ontvangen binnen de Europese Economische Ruimte (EER). De entiteiten waarmee de exchange samenwerkt zijn onder andere Contis, het Europese banking-as-a-service-platform en non-profitorganisaties, Rotary en Palianytsia.

Naast de toegang tot crypto-transacties, ontvangen de getroffenen die zijn geverifieerd door hun lokale non-profitorganisatie, steun van Binance in de vorm van Binance USD (BUSD). Drie maanden lang krijgen de gebruikers 75 BUSD per maand, wat het aanbevolen donatiebedrag is door de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen (UNHCR).

Binance Charity

Het hoofd van Binance Charity, Helen Hai, vertelde dat de kaart geen commercieel product is, maar het doel heeft om een functioneel betaalinstrument te bieden om donaties te ontvangen en uit te geven. Daarnaast legde Hai uit dat dit een belangrijke manier is waarop de wereld kan zien hoe crypto een rol kan spelen in de samenleving. Hai zei:

“De hele wereld is in staat om de belangrijke rol te observeren die cryptocurrency speelt en hoe het onze realiteit transformeert. Het is cryptocurrency die een sleutelrol speelt bij het werven van vitale fondsen en het verstrekken van de broodnodige humanitaire hulp aan Oekraïne.”

Het hoofd van Binance Charity merkte ook op dat dit een goed voorbeeld is van crypto als betaalmiddel, in plaats van enkel als transactiemiddel. Zij gelooft dat crypto een hulpmiddel is dat geen grenzen en beperkingen heeft. Ook zijn er geen documenten vereist en zijn complexe en langdurige bureaucratische procedures niet nodig om in het moment resultaten te produceren.

In april doneerde de oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, al $5 miljoen Ether voor hulp aan Oekraïne. Buterin plaatste geen openbare aankondiging van zijn donaties, terwijl er twee dagen later echter werd ontdekt dat hij de donaties had gedaan en vervolgens aandacht kreeg via sociale media.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!