Messi tekent deal van $20 miljoen met Socios

Lionel Messi, de Argentijnse profvoetballer van Paris Saint-Germain (PSG) heeft een deal ondertekend ter waarde van meer dan $20 miljoen. De deal werd getekend met Socios, het digitale fan-token bedrijf om te promoten in een sport-crypto marketinginspanning. Als onderdeel van de deal zal Messi betrokken zijn bij een promotiecampagne voor Socios tijdens het FIFA 2022 wereldkampioenschap voetbal in Qatar, die van 21 november tot 18 december zal duren. Dit is niet de eerste keer dat Messi in aanraking komt met Socios. In augustus sloot de Argentijn zich namelijk aan bij de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain en ontving hij een uitbetaling in de fan-token van de club.

Naar verluidt omvat deze ambassadeursdeal van Messi nu echter geen crypto-betalingen. Er is sprake van een driejarige overeenkomst met het bedrijf. Messi zei:

“Fans verdienen erkenning voor hun steun. Ze verdienen kansen om de teams waar ze van houden te beïnvloeden. Socios.com bestaat om de fan-ervaring te verbeteren, om fans in staat te stellen ‘meer te zijn’. Ik ben er trots op om deel uit te maken van de missie van Socios.com om een meer verbonden en lonende toekomst te creëren voor fans over de hele wereld.”

Inmiddels is Socios al een aantal samenwerkingsverbanden aangegaan met toporganisaties waarvan de fan-tokens worden uitgegeven. Enkele voorbeelden zijn de voetbalclubs Barcelona, Juventus en Manchester City. Het blijft echter niet bij voetbal. Ook zijn er samenwerkingen met e-sports en NBA- en NFL-teams.

Messi’s stap om een crypto-partnerschap aan te gaan, volgt op vergelijkbare deals van andere professionele atleten zoals NFL-quarterback Tom Brady en NBA-ster LeBron James. De American football-ster, Tom Brady, had vorig jaar juni een onaangekondigd aandelenbelang in de crypto-derivaten-exchange FTX.

Niet iedereen in de crypto-ruimte is echter voorstander van dergelijke deals, vooral omdat beroemdheden meestal weinig tot geen informatie hebben over wat ze onderschrijven. Het vertrouwen is Socios heeft echter wel een boost gekregen wat te zien was in de prijs van het native token van Chiliz (CHZ), de exchange waar de fan-tokens gekocht kunnen worden. Na de aankondiging van Messi’s ambassadeurschap steeg de prijs namelijk met bijna 20% van $0,27 naar $0,32. Op het moment van schrijven wordt CHZ verhandelt voor een prijs van $0,315.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!