Federal Reserve moet Bitcoin kopen aldus Senator

Senator Cynthia Lummis van Wyoming vertelde onlangs aan een panel dat ze denkt dat het een goed idee zou zijn als de Federal Reserve in de nabije toekomst Bitcoin (BTC) op zijn balans zou opnemen.

Fed en Bitcoin


Tijdens een paneldiscussie bij de Orrin G. Hatch Foundation betoogde Lummis dat de Fed in de nabije toekomst Bitcoin koopt niet zo vergezocht is. De centrale bank heeft al ongeveer $ 40 miljard aan deviezenreserves, zei ze.


Lummis zei wel dat er eerst een duidelijk en uniform systeem van regelgeving voor de crypto-industrie moet zijn. Er worden inspanningen geleverd om dit op te lossen, maar niet vandaag. In de toekomst, als dat het geval is, zou de Fed bitcoin moeten kopen, zei Lummis.

“Zodra het wettelijke en regelgevende kader er is, zal het logisch zijn. Het feit dat Bitcoin volledig gedecentraliseerd is, zal het in de loop van de tijd gebruikelijker maken, wat volgens mij iets is dat de Fed op zijn balans moet houden. “
Een voormalige hoge Fed-functionaris woonde ook het panel bij. Voormalig Fed-vicevoorzitter Randal Quarles zei dat hij het plan van Lummis niet leuk vond. Hij verwacht dat de Fed om politieke en economische redenen een andere benadering kiest.

Sentiment van Amerikaanse wetgevers


De verklaring van Lummis bevestigde nogmaals dat er sterke pro-crypto-stemmen zijn onder Amerikaanse wetgevers. Lummis zelf staat al lang bekend om zijn pro-crypto-houding.

Zelf begon ze in 2013 te investeren in Bitcoin. Destijds was de prijs van een enkele bitcoin ongeveer $ 350. Inmiddels weten we allemaal dat de prijs van Bitcoin sindsdien tot astronomische hoogten is gestegen. Het is dus geen verrassing dat Lummis zo gek is op cryptocurrencies zoals Bitcoin.

“Bitcoin is digitaal goud. Het is hard geld. Er wordt maar 21 miljoen verdiend.”