Polkadot (DOT) in de race om FC Barcelona te sponsoren

Ondanks de financiële onrust in Nou Camp, de thuisbasis van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona, blijft de LaLiga aanzienlijke commerciële belangstelling trekken, en een potentieel lucratief bod zou zelfs voldoende kunnen zijn om hun problemen buiten het veld aanzienlijk te verlichten. Als gevolg hiervan heeft Polkadot (DOT) besloten om een aanbod te doen aan de club, aangezien de contracten met Rakuten en Beko over zes maanden aflopen.

Polkadot, een blockchain-netwerk dat werd opgericht in 2016 maar vorig jaar aan populariteit won, is één van degenen in de sponsorrace. Volgens een recente release karakteriseerde FC Barcelona het protocol als een platform dat een “hoog aantal transacties per seconde” mogelijk maakt, namelijk 1.000 TPS. Verwacht wordt dat het echter 1.000.000 zal bereiken zodra het volledig operationeel is.

Het is duidelijk geworden dat de totale waarde van de sponsoring kan meer dan $90,1 miljoen bedragen. Polkadot is echter niet de enige die in de race is om de club te sponsoren. FC Barcelona heeft namelijk een hele reeks aan aanbiedingen van andere sponsors gekregen die ook graag zouden willen samenwerken met de club.

Spotify, een digitale muziekstreamingservice, is een andere waarschijnlijke partner voor Barça. De Spaanse ploeg heeft aangekondigd dat het de keuzes uitgebreid zal bestuderen alvorens een sponsor te selecteren in overeenstemming met zijn langetermijnstrategie:

“De club heeft besloten om alles met geduld te doen om elk voorstel in aanbestedingen grondig te analyseren om de meest winstgevende overeenkomst op lange termijn te bereiken.”

Met de Nederlanders Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Mephis Depay bij de club, zullen enkele van de grootste sterren in het Spaanse voetbal binnenkort reclame kunnen gaan maken voor Polkadot bij wedstrijden die over de hele wereld uitgezonden worden.