Microsoft Blockchain

Microsoft zet groots in op de metaverse door overname van Activision Blizzard

Het bekende technologiebedrijf Microsoft heeft zijn plannen duidelijk gemaakt om gaming-uitgever Activision Blizzard over te nemen in een contante deal. Deze deal zou bedoeld zijn om de metaverse ambities van het bedrijf van een biljoen dollar te bevorderen.

Microsoft noemde de overname een manier om “de groei in de gaming-business van Microsoft te versnellen” en “bouwstenen te leveren voor de metaverse” in een verklaring op dinsdag. Microsoft Chief Executive Officer, Satya Nadella, ging verder met het volgende:

“Gaming is de meest dynamische en opwindende categorie in entertainment op alle platforms van vandaag en zal een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van metaverse platforms.”

Microsoft, dat Xbox-consoles maakt en Minecraft produceert, zal naar verluidt Activision overnemen voor $95 per aandeel, een premie van ongeveer 45 procent. Met de aankoop krijgt Microsoft echter populaire gamefranchises zoals Call of Duty en Candy Crush in handen. Wanneer de transactie wordt afgerond, zal Microsoft qua omzet het op twee na grootste gamingbedrijf worden.

Microsoft haalde de krantenkoppen toen Nadella de term “metaverse” voor het eerst noemde op zijn jaarlijkse conferentie in november 2021. Nadella zei dat de softwaregigant bijna 100 nieuwe services en updates zal uitrollen op drie gebieden, waaronder de metaverse. Bovendien zal Microsoft later dit jaar zijn eigen virtual reality-bril en -handschoenen uitbrengen. Hij zei het volgende:

“Terwijl de digitale en fysieke wereld samenkomen, creëren we een geheel nieuwe platformlaag die de metaverse is. In zekere zin stelt de metaverse ons in staat om computers in de echte wereld te implementeren en de echte wereld in computers te implementeren, waardoor echte aanwezigheid in elke digitale ruimte wordt gebracht.”

De overname komt er op het moment dat Activision te maken heeft gehad met verschillende beschuldigingen van seksuele intimidatie en genderongelijkheid, wat resulteerde in een rechtszaak van Californische regelgevers in juli 2021 voor het promoten van een cultuur van “constante seksuele intimidatie”, aldus The Verge.

Als gevolg hiervan gaat het gerucht dat Activision-CEO Bobby Kotick het bedrijf zal verlaten wanneer de deal is afgerond, meldde de Wall Street Journal, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN