Bitcoin

Bitcoin schiet $1.5K omhoog in minder dan een uur

Bitcoin (BTC) stijgt tot boven $48.500 in een show van kracht als meer dan $6 miljard aan opties verlopen.

Bitcoin zette een vroege eindejaarsbloei in op 31 december toen een opwaartse impuls BTC/USD $48.000 deed heroveren.

1-uurs candle chart van BTC/USD (Bitstamp). Bron: TradingView

Expiratieopties verdwijnen

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView toonden aan dat BTC/USD abrupt meer dan $1.500 won in een enkel uur op vrijdag.

De beweging, een verfrissend tegenwicht voor een aantal dagen van neerwaartse trend, gaf een voorproefje van wat er zou kunnen gebeuren in een cryptomarkt waar de liquiditeit dunner is dan normaal tijdens de vakantieperiode.

De afloop van de Bitcoin-opties in december, met een waarde van bijna $6 miljard, had voor de nodige opluchting kunnen zorgen, zo argumenteerden handelaren, die de BTC-prijsactie van tevoren traditioneel onder druk zetten.

Een enquête van het @Bitcoin Twitter account eerder in december toonde aan dat de meerderheid van de deelnemers verwachtte dat BTC/USD boven de $55.000 zou staan tegen de tijd van de expiratie.

Bitcoin Twitter enquête. Bron: Twitter

Zoals Cointelegraph meldde, nemen de verwachtingen toe dat een “flippening” in eigendom van BTC instellingen een belangrijkere rol zal zien spelen over het algemeen begin volgende maand.

Professioneel handelsplatform Coinbase Pro zag bijna 10.000 BTC zijn boeken verlaten in de 24 uur voorafgaand aan de uptick.

Opluchting slaat over naar altcoins

Met een volatiliteit die verre van afwezig was op Bitcoin, maakten altcoins van de gelegenheid gebruik om dit voorbeeld te volgen en een deel van de verliezen van de week om te keren.

Ethereum (ETH), de grootste altcoin naar market cap, werd op het moment van schrijven verhandeld rond $3.800, nog steeds een daling van 7,2% over de afgelopen zeven dagen en onder de grens van $4.000.

ETH/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: TradingView

De top tien cryptocurrencies per market cap zagen op het moment van schrijven winsten tussen de 1,5% en 4%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN