Metaverse potentieel

Metaverse heeft een enorm potentieel, aldus Grayscale

Metaverse is een geheel nieuwe sub-markt binnen in de cryptocurrency-markt dat de weg vrijmaakt voor weer een nieuwe opwindende investeringskansen. Grayscale Investments, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder op het gebied van digitale activa, is van mening dat de sector de komende jaren op meer dan $1 biljoen zal worden gewaardeerd.

Volgens het laatste onderzoeksrapport van het bedrijf, getiteld “The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies”, heeft het in het huidige tempo het potentieel om te concurreren met Web 2.0-organisaties die tegenwoordig ongeveer $15 biljoen waard zijn.

Deze nieuwe kans in de markt heeft ertoe geleid dat verschillende bedrijven, zoals de social media-gigant Facebook, besloten hebben om de markt te betreden. Grayscale wees er ook op dat de plannen van Mark Zuckerberg als een katalysator kunnen dienen, en dat andere techreuzen en investeerders van Web 2.0 in zijn voetsporen kunnen treden.

Web 3.0 biedt gamers meer mogelijkheden

Gamers hebben tegenwoordig niet de mogelijkheid om geld te verdienen met hun investeringen en inspanningen. Overdracht van in-game rijkdom van spelers naar de echte economie is iets dat verboden is door de ontwikkelaars in de Web 2.0 gesloten zakelijke metaverse werelden. Maar de open crypto-metaverse-netwerken van Web 3.0 zijn van plan om deze kapitaalcontroles af te schaffen.

Hier komen non-fungible tokens (NFT’s) in beeld. Een systeem zoals dit zou spelers in staat stellen hun digitale activa als NFT’s te bezitten en deze met andere gamespelers te verhandelen. Gebruikers kunnen hun tokens ook meenemen naar andere digitale ervaringen, wat op zijn beurt zou resulteren in een nieuwe vrije markt internet-native economie.

De metaverse explosie

Hoewel de gamingsector het eerste is dat in je opkomt als je het over metaverse hebt, heeft het de potentie om zoveel meer segmenten te verstoren. Volgens het rapport van de investeringsgigant reikt de kans voor metaverse veel verder dan gamen. Door deze andere sectoren te combineren, zoals reclame, sociale handel, digitaal evenementen, hardware en het genereren van inkomsten voor ontwikkelaars/makers, kan het meer dan een verbazingwekkende biljoen dollar waard worden.

Als we rekening houden met de laatste statistieken, is de totale marktkapitalisatie van de prominente Web 3.0 metaverse crypto-netwerken al meer dan $27 miljard. Maar binnenkort kan de metaverse opduiken als een disruptor van Web 3.0, vergelijkbaar met hoe Facebook Web 2.0 veranderde, aangezien de on-chain-statistieken laten een snelle groei zien in termen van gebruikers. Uit het rapport bleek dat het aantal metaverse-wallets in het laatste kwartaal van 2021 een nieuwe piek had bereikt, met bijna 50.000 gebruikers, wat een groei van ongeveer 10x betekent sinds begin 2020.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN