De MXC foundation heeft sinds 2018 enkele doelen voor ogen. Voor dataverbruikers een snelle en goedkope manier aanbieden om data te versturen en verkrijgen. Voor individuele investeerders de mogelijkheid aanbieden om op een kostenefficiënte manier een passief inkomen te verdienen. Ze bouwen aan een wereldwijd datanetwerk dat toestellen de mogelijkheid geeft om efficiënter dan ooit data te versturen.
De M2 Pro Miner en MXC munt als ruggengraat
Centraal in dat verhaal staat de M2 Pro Miner. Voor de productie en verdeling daarvan werkt MXC samen met zijn Duitse partnerbedrijf MatchX. De M2 Pro Miner creëert een Low-Power-Wide-Area-Network (LPWAN). Zoals de naam al doet vermoeden, is het energieverbruik daarvan erg laag, gemiddeld minder dan 5W. Met weinig energie wordt er dus een netwerk gecreëerd met alle andere M2 Pro Miners. Dat netwerk is gespecialiseerd in het versturen van kleine datapakketten.
De M2 Pro Miner is erg eenvoudig geïnstalleerd. Je voorziet de miner van stroom en een ethernetkabel die gekoppeld is aan je internetverbinding en bent vertrokken. Je kiest best een plek op hoogte en naar buiten gericht. Buiten aan een schoorsteen of zoals de foto aan je terras is meer dan voldoende. Bij mij staat hij zelfs gewoon voor het raam op de eerste verdieping. De voornaamste voorwaarde is dat de miner rechtop staat.
Gericht op IoT en Smart Cities toepassingen
De markt waarop MXC en MatchX zich richten is die van de opkomende Internet of Things (IoT) markt. Want meer en meer worden ook niet-computers aangekoppeld op het internet. We denken dan vaak eerst aan koelkasten of andere huishoudtoestellen, maar MXC mikt toch meer op de industriële toepassingen. Smart cities, grote logistieke terminals, landbouwbedrijven of netwerken om weerdata te verzamelen bijvoorbeeld.
Bedrijven kunnen een netwerk creëeren met de terminals of miners om hun produciviteit of efficiëntie te verbeteren. Voor consumenten is er echter ook een incentive. Koop en installeer je namelijk een M2 Pro Miner bij je thuis dan word je betaald in de MXC munt. Je wordt een onderdeel van een groeiend IoT netwerk, faciliteert het versturen van kleine datapakketten en wordt daarvoor vergoed.
Voorbeelden van Smart Cities toepassingen zijn behoorlijk verregaand te noemen. Onlangs nog heeft Shanghai de MXC foundation en zijn MXProtocol gekozen om de IoT toepassingen in de stad verder uit te werken. De Chinese miljoenenstad kampt met gigantische verkeersstromen die dankzij de slimme sensoren beter gestuurd kunnen worden. Straatlampen, verkeerslichten, parkeergarages worden voorzien van sensoren die de stad kunnen voorzien van realtime data die de verkeerschaos kan aanpakken.
Behoud het overzicht met de DataDash app
Zodra je miner operationeel is (aangesloten zoals plug en play), installeer je de DataDash app op je smartphone en scan je de QR code op de achterkant van de miner. Je verbindt met de supernode naar keuze (de supernodes in de EU zijn voor ons van toepassing) en zodra het lichtje groen wordt, ben je online en is je miner vertrokken met een passief inkomen te genereren voor jou.
Het aantal MXC tokens die je mined, is afhankelijk van je Proof-of-Participation of te wel de actieve deelname van je miner aan het LPWAN-netwerk. Ook geldt dat je miner goed bereik moet hebben. De plaatsing van je miner is dan ook erg belangrijk. Je dagelijkse inkomsten zullen dan rond $12 per dag, per miner liggen. Dat is een gemiddelde opbrengst tussen 200 en 450 MXC coins per dag, afhankelijk van de geldende MXC marktprijs. De terugverdientijd van de, toch wel prijzige miner van €2499, bedraagt zo aan de huidige marktprijs van $0.045 per MXC, iets meer dan een half jaar.
Multi-coin miner voor MXC, DHX, DOT en… BTC
Ja, je leest het goed. Met de M2 Pro Miner verdien je niet enkel MXC maar kan je ook inzetten om DHX te minen. Dankzij de samenwerking met DataHighway kan je, mits het staken van MXC tokens, ook aan token mining van DHX doen. Mede dankzij die samenwerking zal er zo in de toekomst ook aan Polkadot (DOT) mining gedaan kunnen worden. Bovendien komt dat nog eens bovenop je MXC mining.
Met Das Kaiser Projekt heeft MXC nog een troef voor de eigenaars van de M2 Pro Miner achter de hand. Er zijn ondertussen twee testfases geweest waarin er met de miners aan cloud mining gedaan werd. Alle deelnemende miners aan de testfasen werkten samen om Bitcoin (BTC) te minen. Bovenop de andere tokens die gemined kunnen worden, werd er een kleine hoeveelheid BTC (+/- $2 aan BTC per dag) verdiend. Voor het einde van het jaar gaat DKP 3 live en wordt het voor iedereen beschikbaar.
En er komt nog veel meer aan…
MXC wordt het eerste Duitse IoT-bedrijf dat via een Exchange Traded Note (ETN) op de Deutsche Börse genoteerd worden. Deze blootstelling aan de traditionele financiële markten zou wel eens voor een enorme boost voor het bedrijf kunnen zorgen. Traditionele investeerders kunnen binnenkort namelijk investeren in een bedrijf dat aan het front van zowel de IoT industrie als de cryptoindustrie staat, zonder zich aan cryptomunten te moeten blootstellen.
MXC heeft ondertussen ook een mooi allegaartje van partners rond zich verzameld. Steden zoals Shanghai, Dubaï, Barcelona en New York maar ook andere cryptoprojecten zoals VeChain hebben projecten met hen in de steigers staan.
De Functional NFT’s of F-NFT’s zijn het allerlaatste nieuwtje vanuit het MXC team. De technologie achter NFT’s is tot zó veel meer in staat dan wat simpele punks en stenen, vindt MXC. Het detecteren van legitieme apparaten is maar één voorbeeld. Meer nieuws daarover wordt in de komende weken verwacht.
Deze zaken leiden verschillende analisten er toe te stellen dat het MXC token fors ondergewaardeerd is.
Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.