Crypto Nieuws

Amerikaanse ministerie van Justitie lanceert nieuw cryptocurrency-team

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangekondigd dat het een nieuw team om criminele activiteiten op het gebied van digitale activa aan te pakken opgezet heeft, genaamd het National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET). Dit team zal onder de Criminal Division opereren om illegale activiteiten te vervolgen en illegale opbrengsten terug te vorderen. Het persbericht luidde als volgt:

“Adjunct-procureur-generaal Lisa O. Monaco heeft vandaag de oprichting aangekondigd van een National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET), om complexe onderzoeken en vervolgingen van crimineel misbruik van cryptocurrency aan te pakken, met name misdaden begaan door virtuele valuta-beurzen, mix- en tumblingdiensten en het witwassen van geld infrastructuuractoren.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De assistent-procureur-generaal, Kenneth A. Polite Jr., ging verder met:

“De oprichting van dit team zal voortbouwen op dit leiderschap door expertise binnen de divisie te combineren en te coördineren in dit voortdurend evoluerende veld om frauduleus misbruik, illegaal witwassen en andere criminele activiteiten waarbij cryptocurrencies betrokken zijn, te onderzoeken en te vervolgen.”

De NCET is van plan om relaties op te bouwen met wetshandhavingsinstanties op federaal, staats- en lokaal niveau en om partnerschappen te zoeken met entiteiten uit de particuliere sector die goed thuis zijn in cryptocurrencies. Het zei het volgende hierover:

“Gebieden voor meer aandacht voor onderzoek en vervolging zijn onder meer professionele witwassers, ransomware-programma’s, mensensmokkelaars, drugssmokkelaars en financiële instellingen die met cryptocurrency werken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN