XRP-houders mogen hun stem laten horen in de rechtszaak Ripple vs. SEC

Een federale rechter heeft uitspraak gedaan over een motie met betrekking tot de mogelijkheid voor XRP-houders om in te grijpen in de rechtszaak vanuit Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple Labs.

De voorgeschiedenis

De SEC heeft eind december 2020 een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs Inc., waarin wordt verklaard dat XRP een effect is en het betalingsbedrijf in San Francisco beschuldigt van het verkopen van de crypto-activa zonder de juiste autorisatie.

In april dienden advocaat John Deaton en vijf andere XRP-houders, die in de procesdocumenten “movants” worden genoemd, een motie in om zich te betrekken bij de zaak, “namens alle XRP-houders in dezelfde situatie”.

Deaton en anderen voerden aan dat de claim van de SEC tot de conclusie leidt dat “elke persoon ter wereld die XRP verkoopt, een overtreding zou begaan”, aldus rechter Torres. Deaton noemde deze bewering ‘absurd’. Tevens voerden de movants ook aan dat hun belangen door geen van beide partijen in de zaak goed worden behartigd.

Als gevolg hiervan voerde de SEC aan dat de movants wettelijk zijn uitgesloten van interventie als beklaagden. Ripple ging hier tegenin en zei dat de XRP-houders niet wettelijk zijn uitgesloten van interventie, maar voerde ook aan dat de movants een beperkte deelname zouden moeten hebben als ‘amici-plus’ of beperkte interveniënten om de zaak niet te vertragen.

Vrienden van de rechtbank

In reactie op deze motie zei de Amerikaanse districtsrechter, Analisa Torre, aan dat hoewel de XRP-houders niet in de rechtszaak kunnen ingrijpen, ze hen zal toestaan ​​op te treden als “amici curiae” in de actie van de SEC tegen Ripple.

“Amici Curiae” betekent “vriend van de rechtbank”, volgens Cornell Law School. Amici curiae kunnen documenten indienen die bekend staan ​​als amicus-briefs over zaken die relevant zijn voor de zaak, zolang de rechtbank de briefs vooraf goedkeurt.

Rechter Torres beweerde verder dat het toestaan ​​van XRP-houders om zich bij de rechtszaak aan te sluiten “de SEC zou dwingen om handhavend op te treden tegen hen”, aldus Law360. Ze voegde eraan toe dat ze zich kon vinden met de eerdere bewering van Ripple, en dat dit de juiste oplossing is om de zaak niet te vertragen. Ze zei het volgende:

“De rechtbank komt tot de conclusie dat de amici-status een goede balans vormt tussen het toestaan ​​van movants om hun belang in deze zaak te doen gelden en het toestaan ​​dat de partijen de controle over het proces behouden.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Een positieve ontwikkeling

Stuart Alderoty, algemeen adviseur van Ripple, gaf aan dat de uitspraak van rechter Torres een positieve ontwikkeling is. Hij tweette het volgende:

“XRP-houders hebben altijd gezegd dat de rechtszaak van de SEC een directe aanval op hen is. Nu is het officieel. De uitspraak van het Hof stelt John Deaton in staat zijn “betekenisvolle perspectief” te delen om het Hof te helpen “een juiste beslissing te nemen”. Weer een belangrijke (en positieve) ontwikkeling.”

Tevens heeft John E. Deaton een formulier geopend voor XRP-houders, zodat zij deel kunnen nemen aan de rechtszaak. Als gevolg hiervan tweette een Twitter-account het volgende:

“Als je XRP bezit, zou je je naam op deze rechtszaak moeten krijgen. John E. Deaton weet wat er aan de hand is, en dankzij hem krijgen we de stem om de rechter te vertellen dat de SEC helemaal NIET namens investeerders werkt.”

Gaan jullie jezelf inschrijven? Laat het ons weten op onze socials!