Bitcoin koers

Bitcoin zal worden gereguleerd, zegt CEO van JPMorgan

De CEO van JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, heeft tijdens een recent interview voor HBO zijn negatieve standpunt over Bitcoin herhaald. Zo merkte hij op waarom hij tegen de beleggingscategorie is en dat het slechts een kwestie van tijd is dat het onder een regelgevend kader zal worden geplaatst.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Dimon: Bitcoin zal illegaal worden gemaakt

Tijdens het interview sprak de CEO van JPMorgan ook over het recente harde optreden van China tegen cryptocurrency-transacties. Hoewel ‘s werelds meest bevolkte natie al bijna een decennium tegen de cryptocurrency-industrie is, ging de vijandige houding van het land nog een stap verder. In mei herhaalde het zijn verbod, maar werden ook de regels verscherpt. Zo gingen ze bijvoorbeeld ook achter miners aan, waarvan velen hun diensten genoodzaakt moesten sluiten of verhuizen naar andere vriendelijkere omgevingen.

“Ik heb altijd geloofd dat het ergens illegaal zal worden gemaakt, zoals China het illegaal heeft gemaakt”, aldus Jamie Dimon.

Jamie Dimon benadrukte dat de Amerikaanse toezichthouders Bitcoin moeten reguleren. Hij is namelijk van mening dat Bitcoin hoofdzakelijk wordt gebruik voor illegale activeiten en zei:

“Ja… Als mensen het gebruiken voor belastingontwijking en sekshandel en ransomware, dan wordt het gereguleerd, of je het nu leuk vindt of niet. Het is dus geen morele verklaring. Het is een feitelijke verklaring.”

Dimon voegt zich bij de lijst van mensen die beweren dat Bitcoin voornamelijk wordt gebruikt voor illegale transacties. Toch lijkt dit niet helemaal te kloppen, aangezien verschillende rapporteren beweren dat contant geld de meest gebruikte betaalmethode blijft voor criminelen. Bovendien is de blockchain van BTC transparant omdat alle transacties erop worden vastgelegd.

Analisten van JPMorgan zien BTC boven 6 nullen stijgen

Ondanks de vijandige houding van de CEO van JPMorgan ten opzichte van crypto, zijn analisten van JPMorgan vooralsnog optimistisch over de Bitcoin koers. Zo zeiden de analisten eerder dit jaar dat Bitcoin op de lange termijn richting $130.000 kan stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN