Compound (COMP) stuurt onbedoeld miljoenen dollars naar gebruikers

De oprichter van het bekende uitleen- en leenprotocol Compound (COMP) heeft op Twitter aangegeven dat een protocolfout de onbedoelde distributie van tientallen miljoenen dollars aan crypto-activa aan investeerders heeft veroorzaakt.

In een tweet zei Robert Leshner dat degenen die een “grote, onjuiste” hoeveelheid Compound-tokens (COMP) hebben ontvangen vanwege een bug, de crypto-activa moeten teruggeven. Anders wordt het als inkomen gerapporteerd aan de belastingdienst. Hij tweette:

“Als u een grote, onjuiste hoeveelheid COMP heeft ontvangen van de Compound-protocolfout:

Stuur het terug naar het samengestelde tijdslot (0x6d903f6003cca6255D85CcA4D3B5E5146dC33925). Houd 10% als vindersloon.

Anders wordt het als inkomen gerapporteerd aan de IRS, en de meesten van jullie zijn doxxed.”

Leshner zei dat het maximale verlies dat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform kan lijden 280.000 COMP-tokens is, wat overeenkomt met een maximaal mogelijk verlies van $92,4 miljoen.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De fout bij het distribueren van COMP-tokens komt van een bug die naar voren kwam nadat Compound de Proposal 62-update had uitgerold. De upgrade is bedoeld om een ​​probleem van ongewenste marktomstandigheden te corrigeren die worden veroorzaakt door de manier waarop het platform COMP-tokens distribueert. Hij zei het volgende:

“Een paar uur geleden trad Proposal 62 in werking, waarmee het Comptroller-contract werd bijgewerkt, dat COMP distribueert naar gebruikers van het protocol. Het nieuwe Comptroller-contract bevat echter een bug, waardoor sommige gebruikers veel te veel COMP krijgen.”

Leshner gaf tevens dat alle crypto-activa die op de smart contracts van het DeFi-platform zijn vergrendeld, veilig zijn:

“Alle geleverde activa, geleende activa en posities zullen volledig onaangetast blijven. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over hun geld; het enige risico is dat u (of een andere gebruiker) een onterecht grote hoeveelheid COMP krijgt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!