Ethereum-mining

Top Ethereum mining pool stopt activiteiten

De in China gevestigde Ethereum (ETH) mining pool SparkPool heeft aangekondigd dat het de services voor alle gebruikers zal opschorten als gevolg van de strengere handhavingsacties in het land. De op een na grootste Ethereum mining pool kondigde aan dat het alle diensten en activiteiten op 30 september zal beëindigen.

De pool, gevestigd in Hangzhou, China, vertelde gebruikers aanvankelijk dat het afgelopen vrijdag zou stoppen met het aanbieden van zijn diensten op het vasteland van China, na wijzigingen in de regelgeving door de Chinese autoriteiten. In een vervolgbericht, dat vandaag op de SparkPool-website en Twitter-account werd geplaatst, bevestigde het bedrijf echter dat het zijn diensten aan gebruikers “in binnen- of buitenland” zou stopzetten.

In de kennisgeving verklaarde SparkPool dat het de beslissing had genomen om de activa van de gebruiker te helpen beschermen. De pool zei ook dat het aanvullende informatie over de sluiting zou sturen via aankondigingen en via berichten op de website.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

SparkPool, gelanceerd in 2016, is een van de langstlopende Ethereum mining pools en is momenteel goed voor 21% van de hashrate van het Ethereum-netwerk. Volgens MiningPoolStats heeft SparkPool meer dan 68.000 miners aangesloten op zijn Ethereum pool, die 141TH/s (Terahashes per seconde) hash-kracht produceren. Tevens biedt het ook pools voor twee andere proof-of-work-blockchains, namelijk Beam en Nervos, die tegelijkertijd met de Ethereum pool worden afgesloten.

Het laatste crypto-optreden in China was grotendeels een herhaling van eerdere bepalingen die cryptocurrency-gerelateerde activiteiten illegaal verklaren. In tegenstelling tot eerdere verboden, voeren de autoriteiten nu echter meer toezicht uit en leggen zwaardere straffen op aan degenen die worden betrapt op het uitvoeren van illegale mining-activiteiten. Als zodanig zullen bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrencies in China waarschijnlijk sluiten of naar het buitenland verhuizen om te voorkomen dat ze strafbaar bezig zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN