Bitcoin koersanalyse: deze koersniveaus moet je in de gaten houden!

In de afgelopen vijf dagen steeg Bitcoin (BTC) boven zijn resistance niveau van $48.000 en doorbrak zelfs die van $49.000, om verder in een bullish zone te komen. Echter lukte het de Bitcoin koers niet om succesvol het psychologische niveau van $50.000 te doorbreken. Hierdoor zakten we vandaag kortstondig terug naar het $47.000 niveau. Inmiddels lijkt BTC weer te herstellen en bewegen we op het moment van schrijven rond $49.000.

Welke niveaus moet je voor BTC in de gaten houden?

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michaël van de Poppe, zei onlangs in een video dat als het de Bitcoin koers niet lukt om succesvol boven het $50.000 en $51.000 niveau te doorbreken, we kunnen corrigeren naar het $44.000 – $42.500 niveau. Dit zou namelijk een goede bodem kunnen zijn. Maar mochten we de niveaus van $44.000 – $42.500 niet kunnen vasthouden, dan is een verdere daling naar een eerdere resistance van $40.500 goed mogelijk, aangezien dat het vorige hoogtepunt is.

In een grafiek die van de Poppe gisteren op Twitter plaatste liet hij duidelijk zien, dat als we $51.000 doorbreken, de kans groot is dat we verder zullen stijgen richting het niveau van $57.700. Hij zei:

“Scenario staat nog steeds voor #Bitcoin.”

Bitcoin koers

Crypto-handelaar en analist Rekt Capital, met meer dan 180.000 volgers op Twitter, deelde onlangs een grafiek en liet daarop met een cirkel zien welk gebied Bitcoin moet terugwinnen. Hij zei:

“BTC vertoont enkele kleine tekenen van herstel. Maar als $BTC het rode gebied/blauwe niveau niet snel kan terugwinnen, dan zal dit herstel slechts een opluchtingsrally zijn geweest om eerdere support om te zetten in nieuwe resistance.”

Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!