Amerikaans Congres bereidt 18 crypto-gerelateerde wetsvoorstellen voor

Reguleringen in de crypto-markt zijn al jaren een groot topic. Nu lijken overheden echter klaar te zijn om steeds meer reguleringen toe te passen. Zo lijkt het Congres van de Verenigde Staten zich ook toe te leggen op het introduceren van meer regelgevingen. Volgens een rapport worden dit jaar alleen al 18 wetsvoorstellen met betrekking tot blockchain en cryptocurrency voorgesteld.

In een analyse die Jason Brett publiceerde, voormalig toezichthouder van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), merkt hij op dat het huidige 117e congres afzag van hun eerdere beleid door de focus te verleggen van de regulering van private stablecoins zoals Facebook’s Diem Project. Het lijkt dit jaar meer bezig te zijn met het reguleren van gedecentraliseerde digitale activa.

Verder merkt Brett op dat de digitale activawet van het Congres, de Eliminate Barriers To Innovation Act, de meeste vooruitgang heeft geboekt sinds het debuut in maart. Anders dan dit, introduceerde het Congres in juli de Digital Asset Market Structure and Investor Protection Act om wettelijke definities voor digitale activa en effecten te creëren.

Hoewel deze wetsvoorstellen zijn voor de verbetering van de crypto-markt in de Verenigde Staten, pakt de industrie niet alles goed op. Er zijn echter nog andere voorstellen die het een stuk beter deden. Bijvoorbeeld die van aanhangers van de digitale ruimte zoals congreslid Tom Emmer, die in 2021 drie wetsvoorstellen presenteerde. Zijn meest populaire wetsvoorstel, de Securities Clarity Act (HR 4451) kreeg goedkeuring van Coin Center, Blockchain Association en Chamber of Digital Commerce .

We zijn echter benieuwd welke voorstellen er de komende maanden nog ingediend worden en hoe de VS van plan is om de ontluikende markt te reguleren. We gaan het uiteraard in de gaten houden en we houden jullie op de hoogte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!