Elrond (EGLD) is het eerste CO2-negatieve blockchain-project van Europa

Nu de cryptocurrency-industrie geleidelijk verschuift naar meer milieuvriendelijke innovaties om zijn ecologische voetafdruk te beperken, heeft het bekende blockchain-project Elrond (EGLD) onlangs aangekondigd dat het nu CO2-negatief is. Het is dus het eerste Europese blockchain-project geworden dat dit heeft weten te realiseren.

Volgens een persbericht van donderdag werd duidelijk dat het blockchain-project op internetschaal meer CO2 heeft gecompenseerd dan zijn netwerk gebruikt. Elrond merkte op dat het zich volledig inzet om ervoor te zorgen dat zijn technologie een positieve bijdrage levert aan de planeet. Om die reden is het een samenwerking aangegaan met Offsetra, een bedrijf dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot om het te helpen zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Experts van Offsetra waren in staat om de koolstofstatus teniet te doen door eerst een diepgaande analyse uit te voeren van de Elrond-blockchain-emissies. Ze analyseerden de hoeveelheid energie die werd verbruikt door meer dan 5.000 servers in 30 verschillende landen verspreid over 6 continenten, het netwerk dat hen verbindt, naast de milieu-impact van haar activiteiten.

Offsetra ontdekte dat de CO2-voetafdruk van Elrond ongeveer 6 miljoen kg bedroeg, wat vervolgens gecompenseerd werd door eenheden die uit productie gehaald werden, gelijk aan 7,4 miljoen kg CO2, wat een positieve impact van 25% op het milieu voor de Elrond-blockchain opleverde.

De CEO en mede-oprichter van het project, Benjamin Mincu, gelooft dat de mijlpaal het project zal helpen voorop te blijven lopen en het een geschikt platform zal maken voor toekomstige innovators. Hij zei het volgende:

“Door meer CO2 te compenseren waarvoor onze blockchain verantwoordelijk is, kunnen we de groei van ecosystemen voorblijven en van Elrond een vruchtbare voedingsbodem maken voor deze generatie innovators om de basis te leggen voor een digitaal netwerk van vertrouwen voor de komende generaties.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!