Axie Infinity nieuws

Wat is Axie Infinity (AXS) en wat is het potentieel?

Jullie hebben vast allemaal wel de afgelopen dagen gehoord/gelezen over de snel opkomende cryptocurrency Axie Infinity (AXS). De munt heeft de afgelopen week furore gemaakt door een fikse stijging neer te zetten. De munt is de afgelopen zes maanden met bijna 2000% gestegen.

Axie Inifinity in het kort

Non-fungible token (NFT) crypto-verzamelobjecten, zoals illustraties en video’s, explodeerden begin 2021 in populariteit, maar er waren al verschillende op blockchain gebaseerde videogames in de ruimte gebouwd voordat deze massa adoptie in de markt kwam.

Toen NFT’s de mainstream bereikten, kwam de veelbelovende cryptogame Axie Infinity van Sky Mavis van de grond. En toen de bredere NFT-markt een beetje afkoelde na al die hype, bleef Axie Infinity nog groter worden.

Axie Infinity is geïnspireerd op Nintendo’s geliefde Pokémon-serie en ziet je schattige monsters verzamelen en tegen elkaar opnemen in cartoonachtige gevechten. Aan de slag gaan is echter niet eenvoudig of goedkoop, en er is een veel grotere investering vooraf nodig dan je gemiddelde PlayStation- of Xbox-game. Het voordeel is echter dat je jouw Axie NFT’s bezit en ze kunt doorverkopen, plus de “play-to-earn”-benadering beloont je met cryptocurrencies die weer kunnen worden ingewisseld voor geld.

Binance

Is Axie Infinity klaar met stijgen?

De hype omtrent Axie Infinity doet ons een beetje denken aan de Crypto Kitties-hype van een paar jaar geleden, die net zo snel weer bekoelde als dat het opkwam. Maar is dit wel terecht?

De pseudonieme host van het YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recente video het project onder de loep genomen. Hij kwam tot de conclusie dat de prijs van AXS waarschijnlijk voor het einde van het jaar aanzienlijk hoger zal zijn, zolang de op blockchain gebaseerde game zijn stijgende acceptatiegraad handhaaft. Hij gaf het volgende aan:

“In termen van hoe hoog AXS tegen het einde van het jaar zou kunnen gaan, denk ik dat $100 een meer en redelijke verwachting is, vooral als Axie Infinity de acceptatie door gebruikers blijft zien.”

Op het moment van schrijven staat de prijs van AXS ongeveer op $45. Een prijs van $100 zou dus een stijging van 120% betekenen. De crypto-influencer benadrukte tevens twee fundamentele factoren die volgens hem de opwaartse trend van Axie Infinity tot het einde van het jaar zouden kunnen ondersteunen.

“Het helpt zeker dat AXS een middelgrote marktkapitalisatie heeft, wat betekent dat het veel ruimte heeft om te groeien in vergelijking met andere crypto’s. Niet alleen dat, maar het lange verwervingsschema van AXS betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er sprake is van een serieuze prijsonderdrukking door verkoop door het team, adviseurs en particuliere investeerders.”

Volgens Guy zou een andere belangrijke factor kunnen bijdragen aan het langetermijnsucces van het op blockchain gebaseerde spel:

“Toen iets dat ze bouwden iets minder dan perfect was voor hun gebruikers, schrapten ze het zonder aarzeling en probeerden iets anders. Dit niveau van toewijding aan consistentie, kwaliteit en gemeenschap is zeer zeldzaam, zowel binnen als buiten de cryptocurrency-markt, en het is fundamenteel waar Axie Infinity zijn succes aan te danken heeft.”

Guy voegde eraan toe dat Axie Infinity het potentieel heeft om cryptocurrency naar de massa te brengen:

“Er is nog zoveel ruimte voor Axie Infinity om te groeien, en het is misschien wel de killer [gedecentraliseerde applicatie] die cryptocurrency mainstream gaat maken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN