Interesse in Bitcoin vanuit instellingen is flink afgenomen, aldus CEO van BlackRock

Larry Fink, de CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, zei dat hij de afgelopen weken een constante daling heeft gezien in de vraag naar Bitcoin (BTC). Fink zei dat het bedrijf heel weinig vraag vanuit investeerders naar ’s werelds grootste cryptocurrency ziet. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“In mijn laatste twee weken van zakenreizen is daar geen enkele vraag over gesteld. Dat is gewoon geen onderdeel van de focus van pensioen- en langetermijnbeleggers. We zien heel weinig in termen van vraag vanuit investeerders.”

‘S Werelds grootste vermogensbeheerder, met meer dan $9 biljoen aan beheerd vermogen, had gepleit voor Bitcoin, daarbij verwijzend naar de groeiende vraag onder klanten. De vermogensbeheerder investeerde ook in één van de grootste Fortune 500-bedrijven die Bitcoin besloot aan te gaan houden op haar balans, namelijk Microstrategy.

Binance

Fink’s opmerkingen komen op een moment dat de BTC-prijs met meer dan 50% is gedaald ten opzichte van zijn ATH en het blijft zijwaarts bewegen, wat leidt tot een duidelijke afname van interesse vanuit investeerders.

BlackRock had tot vorige maand Bitcoin duurzaam genoemd en had plannen onthuld om in Bitcoin te blijven investeren, totdat de crash van mei de munt deed halveren in prijs. De koningsmunt is sindsdien niet verder gekomen dan $40.000 en blijft zijwaarts handelen. BTC heeft het grootste deel van de afgelopen twee maanden onder de $35.000 doorgebracht, omdat het ondanks een aantal uitbraken zijn positie erboven niet kon verstevigen.

Ondanks de stijging van de prijsvolatiliteit en de afname van de marktliquiditeit, voorspellen analisten dat de belangrijkste cryptocurrency nog geen bearmarkt heeft betreden. Maar zelfs wanneer BlackRock beweert dat de vraag van beleggers is afgenomen, blijven veel financiële reuzen en instellingen Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen, in voorbereiding op de volgende bullish beweging van de Bitcoin koers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!