Binance schort uitbetalingen en stortingen voor Britse klanten op

Als gevolg van het recente bericht vanuit de Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (of FCA), heeft de bekende cryptocurrency-beurs Binance besloten om stortingen en opnames in Britse ponden (GBP), met zowel de Faster Payments-service als bankpassen, op te schorten voor de Britse klanten van de beurs.

Zoals gezegd komt het nieuws op een moment dat de FCA een consumentenwaarschuwing tegen Binance Markets Limited afgegeven heeft, waarvan de toezichthouder heeft verduidelijkt dat het geen regelrecht verbod is op de crypto-beurs die in het VK actief is.

Hoewel de FCA niet de macht heeft om de beurs rechtstreeks te verbieden in het VK, verbood de financiële waakhond Binance Markets Limited om “gereguleerde diensten” in het VK aan te bieden.

Als gevolg hiervan worden Britse klanten van Binance begroet met een bericht waarin staat dat beide transactiemethoden “opgeschort” zijn voor stortingen en “opgeschort voor onderhoud” voor opnames.

De Britse klanten van Binance hebben echter nog steeds toegang tot de beurs en kunnen er cryptocurrencies op verhandelen, en kanalen om andere fiat-valuta’s te storten en op te nemen zijn momenteel nog steeds beschikbaar. Het ontbreken van een kanaal om geld op te nemen in Britse ponden betekent echter dat Britse klanten hun geld niet direct van de beurs kunnen halen. Dit zouden ze dan via een andere weg moeten doen.

De verwijdering van beide GBP-betaalkanalen op Binance voor Britse klanten komt vanwege het feit dat de FCA een consumentenwaarschuwing heeft afgegeven met betrekking tot Binance Markets Limited, de Britse entiteit van de crypto-beurs.

Dit is een klap voor de inspanningen van Binance om een ​​op maat gemaakte Britse crypto-beurs te lanceren, omdat Binance Markets Limited werd opgericht om de geplande Britse beurs van Binance te “bezitten en te exploiteren”.

Daarnaast werd eerder vandaag duidelijk dat Binance ook besloten heeft om klanten in Ontario, Canada, te vragen om hun accounts te sluiten, vanwege het feit dat crypto-beurzen in de provincie te maken krijgen met verhoogde regelgevende controle.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!