Banco Azteca wil Mexico’s eerste bank worden die Bitcoin accepteert

De Mexicaanse zakenman Ricardo Salinas Pliego, zei gisteren dat hij ernaar streeft om van de bank die hij oprichtte, Banco Azteca, de eerste bank in Mexico te maken die Bitcoin (BTC) accepteert. Salinas richtte de bank ongeveer 19 jaar geleden op en als het hem lukt om Banco Azteca Bitcoin te laten accepteren, dan dan zou de bank zich aansluiten bij een kleine maar groeiende lijst van banken die transacties uitvoeren in Bitcoin. 

De bank is naar verluidt een van de grootste van Mexico, met meer dan 16 miljoen spaarrekeningen en 19 miljoen kredietrekeningen. Banco Azteca is verder actief in Mexico, Panama, Guatemala, Honduras en Peru.

Salinas is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas, een Mexicaans bedrijfsconglomeraat dat televisie- en radionetwerk TV Azteca, voetbalclub Mazatlan F.C. en de grote lokale bank Banco Azteca omvat.

De tweet van Salinas was een reactie op Michael Saylor, die een week oude video had getweet van de Mexicaanse miljardair die Bitcoin ziet als een aanwinst met buitengewone eigenschappen. Salinas beschrijft Bitcoin als goud voor de moderne wereld en zegt dat fiat een ‘fraude’ is. Verder merkte Salinas op dat hij Bitcoin als een financieel actief beschouwt en een bezit is dat in de portefeuille van elke belegger zou moeten zitten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!