litecoin koers

Kan de MimbleWimble-upgrade Litecoin weer terug naar de top brengen?

In een recent interview met crypto-analist Scott Melker heeft de oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, uitgelegd waarom de aanstaande update van Litecoin, die meer fungibiliteit en privacy aan het digitale token zal toevoegen, cruciaal is voor gezonde geldprincipes. Hij beschreef het als volgt:

“Fungibility is iets dat ontbreekt, of, tegenwoordig niet zo goed in Bitcoin en Litecoin… In termen van eigenschappen van goed gezond geld hebben BTC en LTC alles behalve fungibiliteit.”

Met fungibiliteit bedoelt Lee dat elke munt hetzelfde is als elke andere munt. Fungibility stelt gebruikers in staat goederen of activa uit te wisselen met een ander goed of activa van hetzelfde type, omdat ze identiek zijn en dezelfde waarde hebben.

Hoewel de ene Bitcoin (BTC) kan worden geruild voor een andere Bitcoin, waarbij beide dezelfde waarde hebben, bieden blockchain-transacties inherent aanvullende informatie. Een specifieke Bitcoin kan bijvoorbeeld worden bewaard in een portemonnee die miljoenen waard is, terwijl een andere Bitcoin in een portemonnee ter waarde van $10 kan worden bewaard. Lee vervolgde met:

“Voor geld wil je dat het fungibel is. Elke rekening van $20 die u uitgeeft, moet niet te onderscheiden zijn van andere … En het is vandaag niet waar voor Bitcoin en Litecoin. Als je er echt naar kijkt, moet je bij het uitgeven van munten kiezen en kiezen welke munt je uitgeeft, zodat deze geen privé-informatie onthult die je niet wilt onthullen.

Dus als je $10.000 als salaris hebt gekregen, als je die munten gebruikt om koffie te kopen, dan zal de ontvanger zien dat je $10.000 op je bankrekening aan Bitcoin hebt staan. Dat is het soort informatie dat je privé wilt houden, zelfs als je niets te verbergen hebt. Financiële privacy is belangrijk.”

Om dit privacyprobleem aan te pakken, zijn Lee en zijn team van plan nieuwe technologie te implementeren, genaamd “MWEB” (of MimleWimble Extension Blocks):

“Waar ik aan werk, is om een ​​technologie genaamd MimbleWimble op Litecoin te krijgen als uitbreidingsblokken. Het project heet MWEB, wat staat voor MimbleWimble Extension Blocks. Dat zou meer privacy en meer fungibiliteit aan Litecoin toevoegen, en ik denk dat het zal helpen om een ​​betere vorm van geld te worden.”

Het is echter afwachten of deze upgrade uiteindelijk ervoor kan zorgen dat de voormalige top 10 cryptocurrency zijn plek weer terug kan winnen. Momenteel staat de cryptocurrency namelijk op de 13e positie op basis van marktkapitalisatie, met een koers van $160 op het moment van schrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN