Bitcoin koers (BTC)

Dumpt Elon Musk Bitcoin en zal BTC dalen tot onder $40.000?

Bitcoin, de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, had al een paar slechte weken. Na de grote crash veroorzaakt door de aankondiging van Elon Musk dat Tesla het accepteren van Bitcoin zou opschorten. Bitcoin daalde binnen een week van $60.000 naar $43.000, terwijl veel altcoins hersteld zijn van het verlies.

Is de storm voorbij? Er lijkt een consensus te bestaan ​​dat bears de markt overnemen. Een reeks slecht nieuws waarschuwt nu dat investeerders actie moeten ondernemen om hun rijkdom te beschermen. Nu lijkt het erop dat er een oorlog is uitgebroken tussen Musk en reguliere crypto-supporters.

Elon Musk is een icoon voor veel cryptohandelaren. Musk’s tweets over de prijs van Bitcoin en Dogecoin hebben keer op keer invloed getoond. In maart brak de BTC-prijs voor het eerst $60.000 nadat hij had aangekondigd dat mensen Tesla-auto’s met Bitcoin konden kopen.

De tweets van Musk laten duidelijk zien dat hij de voorkeur geeft aan Dogecoin boven Bitcoin. Hoewel hij veel steun heeft gekregen van Dogecoin-supporters, is zijn geloofwaardigheid in de cryptogemeenschap sterk afgenomen. Er zijn beweringen dat de tweets van Musk een uitgebreid pump-n-dump-schema laten zien.

Laten we eens kijken wat de cryptomarkt de afgelopen dagen heeft opgeschrikt.

Op 14 mei volgde CZ, CEO van Binance, Elon Musk op.

Op dezelfde dag onthulde Musk dat hij samenwerkte met Doge-ontwikkelaars om de efficiëntie van systeemtransacties te verbeteren. Als reactie op de omgekeerde houding van Musk, verklaarde een groot aantal investeerders dat de cryptogemeenschap Musk zou moeten stoppen met het ‘manipuleren van de markt’, en velen beweerden dat Dogecoin ‘shitcoin’ is.

Op 16 mei antwoordde Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, dat “De wereld een gedecentraliseerde, veilige, deflatoire opslag van waarde zoals #Bitcoin veel meer nodig heeft dan het meer gecentraliseerde, minder veilige, inflatoire ruilmiddel dat je hierboven beschrijft.”

Op 16 mei tweette Musk dat Dogecoin “zonder twijfel” kan winnen als het “de bloktijd 10x versnelt, de blokgrootte 10x verhoogt en de vergoeding 100x verlaagt”. Een kernontwikkelaar van Litecoin merkte echter op dat de bovengenoemde functies die Musk noemt helemaal niet kunnen worden gerealiseerd en dat zo’n snel netwerk niet nodig was voor Dogecoin.

Op 17 mei suggereerde Musk dat Tesla zijn Bitcoin mogelijk al heeft verkocht, wat al snel een uitverkoop veroorzaakte van Bitcoin en de meeste altcoins. Hoewel hij later op Twitter antwoordde dat hij geen Bitcoin verkocht, maar Bitcoin steeg niet op basis van zijn reactie.

Hoewel veel investeerders Musk de schuld geven van het manipuleren van de markt, moet men zich afvragen: wat geeft Musk de macht om dat te doen, als cryptocurrency zo gedecentraliseerd is als het beweert te zijn?

Het antwoord is simpel: cryptocurrencies bevinden zich nog in de beginfase van ontwikkeling en zelfs bitcoin kan zichzelf geen reguliere valuta noemen. Elke nieuwe use case en institutionele acceptatie kan bitcoin helpen mainstream te worden en de waarde ervan te vergroten. Het jaar 2020 heeft ons laten zien wat institutionele goedkeuring kan doen om Bitcoin te pompen. De weg naar een wereldwijde opslag van waarde is rotsachtig en de hoge vluchtigheid zal niet snel vertrekken.

Aan de andere kant is de markt nog steeds optimistisch voor de lange termijn. De CEO van Morgan Creek Capital is van mening dat BTC tegen 2025 tegen $250.000 kan worden verhandeld. Maar op korte termijn heeft Bitcoin misschien wat tijd nodig om te herstellen van het Musk-effect, en het kan onder de $40.000 dalen. In de bull run van 2017 was de grootste correctie die we zagen 41%. Als dat zich herhaalt, kan Bitcoin dalen tot $ 38.000.

Hoe kun je investeren tijdens een daling?

Futures trading is een van de meest populaire tools om uw vermogen te vergroten. U kunt profiteren van prijsschommelingen om geld te verdienen door te speculeren in de richting van de prijs van crypto’s. Bexplus is een toonaangevend platform voor cryptoderivaten dat is geaccrediteerd door MSB (Money Services Business). Bexplus biedt 100x hefboomwerking in BTC-, ETH-, EOS-, LTC- en XRP-futurescontracten.

Bexplus, met het hoofdkantoor in Hong Kong en een licentie van Money Services Business, wordt vertrouwd door meer dan 100.000 handelaren over de hele wereld, waaronder de VS, Japan, Korea en Iran. Geen KYC, geen aanbetaling, handelaren kunnen de meest attente diensten krijgen, inclusief 24/7 klantenondersteuning.

Bexplus
  • Geen KYC-vereiste, registratie met e-mailverificatie
  • Demo-account bij 10 BTC voor handelaren om vertrouwd te raken met het handelen met hefboomwerking
  • 100% bonus voor elke storting
  • Intuïtieve en complete app in de Apple App Store en Google Play
  • Renteportefeuille met een rente tot 21% op jaarbasis
  • 24/7 klantenondersteuning en analisten

Word lid van Bexplus en verdubbel het bedrag van uw storting.

Bexplus

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN