Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin verkoopt meme-cryptocurrencies en doneert $63 miljoen aan goede doelen

De bekende oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft gisteren besloten om grote hoeveelheden van drie meme-cryptocurrencies te verkopen die hij gratis verkregen had. Buterin gebruikte vervolgens de opbrengst van de verkoop om een ​​reeks goede doelen te ondersteunen, volgens openbare blockchain-gegevens.

Buterin kreeg de tokens via een nogal ongebruikelijke token-distributiestrategie. De ontwikkelaars achter ten minste drie tokens, met allen een hondenthema – gebaseerd op het hondenras Shiba Inu, besloten namelijk de helft van hun tokens naar zijn publiek bekende Ethereum-adres te sturen. Deze tokens waren onder meer Shiba Inu (SHIB), Akita Inu (AKITA) en Dogelon Mars (ELON).

De theorie hierachter was dat de aanpak vergelijkbaar was met het verbranden van de tokens. Vermoedelijk was het idee dat Buterin – die 333.500 ETH bezit ter waarde van ongeveer $1,3 miljard – het geld niet nodig zou hebben en gewoon op de tokens zou zitten. Op de website van Shiba Inu stond dat de tokens die naar hem waren gestuurd waren “verbrand” en dat iedereen de tokens op de open markt moet kopen (in tegenstelling tot het team dat vanaf het begin een grote voorraad heeft).

Buterin leek echter andere ideeën te hebben gehad. Buterin besloot namelijk de tokens in batches naar Uniswap te sturen en ze voor ETH te verkopen. Hij verkocht 660 miljard SHIB, 140 miljard AKITA en 43 miljard ELON – en verwijderde ook 13.291 wrapped ETH in liquiditeit van Uniswap – waarmee hij in totaal 15.719 ETH creëerde, een bedrag ter waarde van ongeveer $63 miljoen.

ProBit

Buterin hield het geld niet zelf

Na de verkoop stuurde Buterin grote hoeveelheden ETH naar verschillende goede doelen die verschillende doelen ondersteunen. Hij deelde meer dan 16.000 ETH uit, naast wat meme-cryptocurrencies.

De grootste transactie – 13.292 ETH – werd gestuurd naar Givewell, een non-profit organisatie voor het beoordelen van goede doelen. De maker van Ethereum stuurde ook 1.000 ETH- en 430 miljard ELON-tokens ($215.000) naar de Methuselah Foundation, die zich richt op het zorgen dat mensen langer leven.

De technologie-genie besloot ook 1050 ETH naar het Machine Intelligence Research Institute, dat zich richt op het verzekeren dat AI een positieve impact heeft, en 500 ETH en 10% van zijn SHIB-tokens naar Crypto Covid, een hulpfonds voor India, te sturen. Hij gaf 500 ETH aan Charter Cities, dat chartersteden over de hele wereld wil ondersteunen.

Hij gaf tot slot ook 49 biljoen AKITA aan het op Ethereum gerichte subsidieprogramma Gitcoin. Deze tokens zijn redelijk illiquide, dus hoewel ze een technische waarde van $443 miljoen hebben, kunnen ze op dit moment voor ‘slechts’ ongeveer $5 miljoen worden verkocht op Uniswap.

De marktbewegingen van Buterin hebben een aanzienlijke invloed gehad op de prijzen van de drie tokens. Zo daalde Shiba Inu met 30%, Akita Inu met 50% en Dogelon Mars met 73% in de afgelopen 24 uur.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN