PayPal is wellicht bezig met de uitrol van een stablecoin

Volgens een artikel, dat gisteren op The Block geplaatst werd, zou PayPal bezig zijn met een eventuele uitrol van een eigen stablecoin, aangezien anonieme bronnen aan het nieuwsplatform vertelden dat het bedrijf bezig is geweest met stablecoin-protocolontwikkelaars.

Ava Labs, het team achter de Avalanche-blockchain, zou naar verluidt één van de organisaties zijn die gesprekken heeft gevoerd met de betalingsgigant over de ontwikkeling van een stablecoin, aldus mensen die bekend zijn met de zaak. Het is niet duidelijk welke andere protocollen bij de besprekingen betrokken zijn.

Een woordvoerder van PayPal reageerde op de beweringen met het volgende:

“PayPal blijft het potentieel van digitale valuta, de infrastructuur voor digitale financiële diensten onderzoeken en hoe we digitale handel kunnen helpen verbeteren als een vertrouwde partner in de ruimte.”

ProBit

De woordvoerder ging echter verder met het aangeven dat deze beweringen niet per se betekenen dat het bedrijf ook plannen heeft om een stablecoin uit te brengen:

“Als een wereldwijd bedrijf dat samenwerkt met toezichthouders en industriële partners over de hele wereld om de volgende generatie financiële systemen vorm te geven, is het bedrijf regelmatig in gesprek over technologieën die deze doelen mogelijk maken. Geruchten en speculaties zijn echter niet voorspellend voor de toekomstplannen van het bedrijf.”

De anonieme bron gaf echter in het gesprek met The Block aan dat de betalingsgigant waarschijnlijk “eerder iets zou gaan doen met een bestaande stablecoin-partner dan zelf iets te bouwen”. De bron ging verder met dat de bewering geen groot geheim meer is en noemde het zelfs het bekendste geheim in de crypto-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!