Cardano gaat internettoegang in Afrika verbeteren

Input Output Hong Kong (IOHK), het ontwikkelingsbedrijf dat aan het populaire blockchain-project Cardano (ADA) werkt, heeft aangekondigd dat het samen is gaan werken met het op blockchain gebaseerde mobiele netwerk World Mobile Group om internetconnectiviteit naar mensen in Afrika te brengen.

Het project heeft tot doel 5G-internettoegang te bieden en klanten een op blockchain gebaseerd platform te bieden dat ze kunnen gebruiken om hun identiteit te verifiëren. Tevens werd duidelijk dat het project zal beginnen in Tanzania, waar het 100.000 mensen op het platteland digitale toegang zal geven tot mobiel internet, digitale identiteit en financiële oplossingen.

Het is ook de bedoeling om de kloof te overbruggen tussen de niet-bankproducten en financiële producten zoals krediet, verzekeringen en leningen. Charles Hoskinson, CEO van IOHK en oprichter van Cardano, zei het volgende:

“Het nemen van een belang in World Mobile Group is een verdere demonstratie van onze langdurige inzet voor het Afrikaanse continent. Via onze digitale ID-oplossing, Atala PRISM, kunnen mensen die voorheen hun identiteit niet konden verifiëren, de toegang tot vitale diensten, zoals de gezondheidszorg bemoeilijken en vaak verhinderen, hier nu wel toegang toe krijgen. Atala PRISM stelt burgers ook in staat back-ups te maken van belangrijke documenten zoals kwalificaties of eigendomsdocumenten, waardoor terugkerende vluchtelingen hun huizen kunnen terugvorderen.”

ProBit

De aankondiging volgt op de deal van IOHK met de Ethiopische regering om een ​​op Cardano gebaseerde identiteitsoplossing te bieden die cijfers digitaal kan verifiëren en de schoolprestaties van de 5 miljoen leerlingen van het land kan volgen.

Op het speciale evenement van Cardano in Afrika, die gisteren plaatsvond, legde Hoskinson uit waarom het bedrijf zich richt op het brengen van blockchain-oplossingen naar de derde wereld in plaats van naar geavanceerde economieën. Hij zei het volgende:

“Je gaat altijd waar vraag is naar de producten die je bouwt, en als je naar overheidstechnologie kijkt, kijk je naar de manier waarop dat geld werkt. Als je naar de ontwikkelde samenleving kijkt, is er niet zo veel vraag naar upgrading of verandering in de Verenigde Staten of de Europese Unie als in Oost-Europa, Afrika, Zuidoost-Azië en andere plaatsen.

Sommige andere delen van de wereld bewegen niet zo snel, dus doe je niet steeds weer hetzelfde. Dat is de definitie van waanzin. Wat je doet, is dat je een stap terug doet en zegt: ‘Oké, hoe kunnen we anders concurreren?’ Er is dus een veel bredere reeks dingen die je kunt doen, en alles staat open: nieuwe stemsystemen, nieuwe eigendomsstelsels, nieuwe betalingssystemen, nieuwe manieren om mensen te identificeren, nieuwe manieren om effecten te verhandelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!