Bitcoin is goud aan het vervangen in portfolio’s, aldus Bloomberg

Het team van Bloomberg heeft hun maandelijkse Bitcoin Outlook-rapport gepubliceerd waarin ze voorstellen dat BTC langzaamaan goud op beleggingsportefeuilles vervangt. Bovendien gaf het aan dat Bitcoin een zekere mate van legitimiteit heeft verworven met een afname van de volatiliteit. Het gaf het volgende aan:

“Het proces waarbij Bitcoin goud in portefeuilles vervangt, versnelt en we zien de risico’s naar meer van hetzelfde kantelen. In 2020 kreeg de benchmarkcrypto legitimiteit met afnemende volatiliteit versus het tegenovergestelde in de meeste activa. In 2021 zien we weinig dat het proces van de oude-garde goudtoewijzers, door simpelweg te focussen op voorzichtige diversificatie, kan stoppen.”

Het ging verder met:

“Buitenom de prijs, zien we de opkomst van Bitcoin adoptie als gewoon verstandig, met name voor de goudverdelers door de geschiedenis heen, met het toenemend risico dat het edelmetaal overbodig wordt in een wereld die snel digitaal wordt.”

$100.000 is de volgende drempel

Op dit moment staat de Bitcoin koers op ongeveer $49.000, wat weer een kleine daling is ten opzichte van gisteren. Dit betekent dat de munt onder het psychologische niveau van $50.000 is gedaald. Het rapport van Bloomberg weest echter ook op het feit dat er veel institutionele kopers zijn in de buurt van $40.000:

“Het was een beetje te heet in de buurt van $60.000 in februari, maar we zien wel dat Bitcoin sneller kopers vindt in de buurt $40.000. Een toenemende vraag versus een afnemend aanbod zijn ondersteunend aan voorgaande patronen en aan het potentieel voor de crypto om een nul toe te voegen aan de lock-in-prijs van vorig jaar, van rond de $10.000, in 2021.”

Met betrekking tot de mogelijke toekomstige prijs van Bitcoin, wees het rapport van Bloomberg er dus op dat $100.000 de volgende logische drempel is voor BTC op basis van de vraag naar het digitale activum op zowel macro- als microniveau. Het ging hier wat dieper op in met:

“Eerdere Bitcoin-patronen zullen eerder de overhand hebben en wijzen op ongeveer $100.000 als een sleuteldrempel in 2021, zo denken wij. Tenzij gunstige technische, fundamentele, macro-economische en micro-economische trends omkeren, zal Bitcoin klaar zijn om steeds meer waard te worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!