Digitaal kunstwerk is zojuist verkocht voor $761.000 in ETH

Een virtueel kunstwerk is afgelopen weekend verkocht voor maar liefst 605 Ethereum (ETH), ter waarde van ongeveer $761.000. Het betreffende kunstwerk is een vroeg crypto-verzamelobject en is één van de negen CryptoPunk-stukken binnen de zogenaamde Alien-collectie.

De verzamelobjecten zijn uniek en elk wordt ondersteund door een non-fungible token (NFT). De entiteit die het kunstwerk gekocht heeft is het gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) FlamingoDAO, die routinematig digitale verzamelobjecten koopt.

NFT’s bevatten identificerende gegevens in hun smart contracts die elk uniek maken, wat betekent dat de ene NFT niet direct kan worden vervangen door een andere. FlamingoDAO gaf dan ook aan dat het gelooft dat NFT’s zich in de vroege stadia van een digitale proof-of-ownership-revolutie bevinden. Het zei het volgende:

“Zoals het gezegde luidt: ‘cultuur is valuta.’ Bij blockchains gaat het niet alleen om gedecentraliseerde finance. Het staat ​​klaar om de cultuur te transformeren en te dienen als een anker voor de eerste generatie van digitale eigendommen (serieus, kijk hier eens als je dat nog niet hebt gedaan). Met behulp van blockchain en smart contracts kunnen we grenzen definiëren en digitaal afdwingen, waardoor we – in feite – digitale eigendomsrechten creëren. Deze digitale eigenschappen zijn niet afhankelijk van gecentraliseerde, verouderde archiveringssystemen; ze vertrouwen op de kracht van gedistribueerde netwerken, cryptografie en wiskunde.

De verspreiding van digitale eigendomsrechten op internet is nog maar net begonnen, door het gebruik van non-fungible tokens (of afgekort NFT’s).”

We zouden graag jullie mening willen weten over digitale kunstwerken. Zouden jullie dit soort kunst kopen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!