Financieel adviseur roept Britse regering op om cryptocurrencies te verbieden

De managing director van West Riding Personal Financial Solutions, Neil Liversidge, heeft een petitie ingediend waarin de Britse regering wordt opgeroepen om cryptocurrencies in het land te verbieden. De petitie luidt als volgt:

“Cryptocurrencies hebben geen intrinsieke waarde en kunnen een destabiliserende invloed hebben op de samenleving, en worden vaak gebruikt voor criminele activiteiten. Het verbieden van cryptotransacties in het VK zou criminelen belemmeren die afhankelijk zijn van deze valuta’s, en zou ook het vertrouwen in de valuta kunnen aantasten en zo leiden tot een prijsdaling, waardoor de rijkdom en macht van degenen die crypto’s bezitten, afnemen.”

Het ging verder met:

“Crypto’s zijn op geen enkele manier essentieel voor legitieme burgers en bedrijven, en het minen van crypto’s is schadelijk voor het milieu.”

De petitie werd slechts enkele dagen gelanceerd na het verbod op cryptoderivaten en ETN’s in het Verenigd Koninkrijk. Het is echter wel zo dat de petitie 100.000 handtekeningen nodig heeft om de regering te bereiken en in aanmerking te komen voor een debat in het parlement. Op het moment van schrijven hebben slechts 89 mensen de petitie ondertekend. Nog geen reden voor paniek dus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!