De transactiekosten op Ethereum zijn in de afgelopen maand flink gestegen

De Ethereum koers is flink in prijs gegroeid en dit heeft er ook voor gezorgd dat de gemiddelde transactiekosten op het netwerk zijn gestegen. Toen de prijs van Ethereum boven de $1000 steeg zagen we een nieuw hoogtepunt aan transactiekosten van gemiddeld $17,43. In de tussentijd zijn de gemiddelde transactiekosten gedaald. Uit gegevens van Ycharts blijkt dat dit op het moment van schrijven $7,67 bedraagt, dit cijfer ligt nog steeds ruim boven de $3,56 op 1 januari 2021.

Ethereum
Bron: Ycharts

Voordat we in 2021 een nieuw hoogtepunt aan gemiddelde transactiekosten registreerden werd de vorige hoogste gemiddelde vergoeding van $12,54 op 1 september 2020 geregistreerd. De crypto-community schreef die stijging toe aan de gedecentraliseerde financiële (DeFi) hype.

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder!

In het vierde kwartaal van 2020 waren de gemiddelde transactiekosten voor het grootste deel onder de $5 dollar. Dit jaar zitten we inmiddels al 8 van de 10 dagen boven de $9 dollar aan transactiekosten. Deze hoge kosten op het netwerk komen meer dan een maand na de migratie van Ethereum naar een proof of stake (POS) consensusmechanisme.

Optimistic Network komt met een oplossing voor Ethereum transactiekosten

Optimistic Network zegt dat het met een layer-2 schaaloplossing ervoor kan zorgen om de transactiekosten omlaag te brengen. Het bedrijf gaat op 15 januari een testrun uitvoeren en zal dit in samenwerking doen met het populaire DeFi-protocol Synthetix.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!