Welke banken in Europa bieden crypto-bewaardiensten aan?

Steeds meer financiële instellingen die ooit kritiek hadden op cryptocurrencies, hebben nu besloten om deze revolutie te ondersteunen. Zo is duidelijk geowrden dat de Italiaanse bank Banca Generali besloten heeft om bewaardiensten aan te gaan bieden voor digitiale valuta. De stap van Banca Generali om toe te treden tot de cryptocurrency-wereld zou moeten dienen als een wake-up call voor andere banken in de wereld.

Banken die cryptocurrencies zullen omarmen, zullen in de nabije toekomst welvaart vinden, terwijl banken die onbekend zullen zijn in deze new age-valuta voor altijd verloren zullen gaan. In dit artikel zullen we enkele van de verschillende banken in Europa onderzoeken die Bitcoin- en cryptocurrency-diensten aanbieden aan hun consumenten.

Waarom moeten banken crypto-bewaardiensten aanbieden?

In de afgelopen zes maanden hebben we een aanzienlijke groei gezien in het aantal banken dat bewaardiensten heeft gelanceerd. Zoals we eerder met Banca Generali hadden gezien, dienen verschillende banken nu patenten in om Bitcoin-diensten aan te bieden aan hun klanten. In het huidige tijdperk worden de meeste producten rond Bitcoin ontworpen, en daarom moeten banken regelgeving opstellen om het financiële aspect van deze producten te helpen beveiligen.

De crypto-bewaardiensten fungeren als een kluissysteem waarin je je cryptocurrencies effectief en veilig kunt opslaan. In de cryptowereld zullen bewaardiensten banken in staat stellen een platform te bieden aan klanten in de financiële sector die grote hoeveelheden Bitcoin hebben gekocht, waar ze natuurlijk weer geld aan kunnen verdienen.

Welke banken in Europa bieden deze diensten al aan?

Nu je een beter beeld hebt over wat deze bewaardiensten inhouden, kunnen we dieper ingaan op het hoofdonderwerp van het artikel, namelijk welke banken in Europa deze diensten al aanbieden (of gaan aanbieden).

Revolut

Revolut is een Fintech-bedrijf dat is gevestigd in Londen. Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko hebben het opgericht in juli 2015. Bitcoin kopen met Revolut is heel goed mogelijk. Revolut maakt gebruik van een smartphone-applicatie waarmee je gratis kunt bankieren. In de app heb je normale bankrekeningen in verschillende vreemde valuta’s.

Skrill

Skrill is een platform dat veel online gebruikers gebruiken om online betalingen te doen en te ontvangen. Skrill wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent van PayPal door het feit dat het veel goedkoper en innovatiever is. Skrill, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf, werd in 2001 opgericht door Daniel Klein en Benjamin Kullmann en is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf dat door veel landen wordt gebruikt om geld over de hele wereld te verzenden en te ontvangen. Onder de vele voordelen die andere online verzendplatforms bieden, ondersteunt Skrill Bitcoin. Het nadeel van de ondersteuning van Skrill voor Bitcoin is dat het geen echte portemonnee-functionaliteit biedt.

Solaris Bank

Solaris is een Bitcoin Bank die is gevestigd in Duitsland en heeft een Duitse bankvergunning. Het werd opgericht in 2016 door Sun Microsystems en groeide de bank uit tot één van de beste fintech-bedrijven in Duitsland. De bank biedt andere financiële technologiebedrijven een banking-as-a-service-platform aan. Tevens biedt de bank white label-oplossingen aan voor Europese banken om cryptocurrency-diensten aan hun consumenten te kunnen leveren. De eerste Duitse Bitcoin-bank was Bitwala, de Bitcoin-services van deze bank waren allemaal te danken aan Solaris, die de services leverde.

Vontobel

Vontobel is een bank die sinds 1924 in Zürich actief is. De bank is de derde grootste vermogensbeheerder van Zwitserland met ongeveer 1.700 medewerkers en meer dan €100 miljard. Vontobel was de eerste bank die participatiecertificaten op Bitcoin Cash en Bitcoin ontwikkelde in de Duitstalige wereld. In samenwerking met de Taurus Group, een Zwitsers fintech-bedrijf, kan Vontobel haar klanten nu Bitcoin-bankrekeningen aanbieden.

Banca Sella

De pandemie van 2020 heeft ertoe geleid dat veel banken achterover leunen op het gebied van aanbieden van Bitcoin-diensten. Banca Sella heeft echter niet stilgestaan. De Italiaanse bank, met meer dan 1,2 miljoen consumenten in Italië, is namelijk van plan een nieuw platform te lanceren dat crypto-bewaaroplossingen zal omarmen. Op dit moment biedt de bank al Bitcoin-accounts aan via zijn Hype-app.

Banca Generali

We begonnen dit artikel met Banca Generali, de grote Italiaanse bank. Zoals eerder vermeld, zal Banca Generali vanaf dit jaar Bitcoin aan haar klanten gaan aanbieden.

Incore Bank

Incore Bank is één van de grote banken die actief is in Zwitserland. De bank is opgericht in 2006 en heeft nu toestemming gekregen van de Zwitserse toezichthouder (FINMA) om cryptocurrency-diensten aan te bieden. In tegenstelling tot andere Zwitserse banken kan Incore een financiële organisatie of individu helpen bij het kopen, verkopen, opslaan en ook verzekeren van Bitcoin.

Bunq

Tot slot hebben we gelukkig ook een bank van eigen bodem die crypto-bewaardiensten aanbiedt. Bunq is een jong bedrijf dat in 2012 is opgericht door Ali Niknam in Nederland. Bunq heeft met name gevestigde banken zoals de Rabobank geholpen om crypto-bewaaroplossingen aan hun consumenten aan te bieden.

Conclusie

Zoals je kan zien, zal de toekomst van betalingen en investeringen voornamelijk rondom cryptocurrencies draaien. Banken over de hele wereld moeten deze kwestie serieus nemen en in op de cryptotrein springen. Onwetendheid over Bitcoin en cryptocurrencies kan ervoor zorgen dat opmerkelijke grote banken in de wereld voor altijd verloren gaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!