CryptoMichaël: Bitcoin koers kan dalen tot $12.200 – $11.800

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat sterkte zien, aangezien de koers van Bitcoin een nieuwe top heeft behaald voor het jaar 2020. Wie had dat gedacht na de daling van maart? Echter, is de sterkte van de markt dusdanig dat de rest van de markt met de bewegingen van Bitcoin mee gaat? Dat is helaas niet het geval, aangezien de Bitcoin dominantie sterk aan het toenemen is. Tijd voor een analyse van de markt.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat zien dat er een weerstandsgebied is geraakt tussen $13,600-14,000. Aangezien de grafiek van Bitcoin in een vrijwel rechte kaars naar boven is gegaan, is het niet aannemelijk om een doorbraak te zien gebeuren. Dit zien we ook terug op de grafiek.

De koers haalde het weerstandsgebied, maar kon er niet doorheen en realiseerde gelijk een scherpe daling van $600 naar $13,200.

Aan de onderkant van dit gebied zit het steunniveau van $11,200-11,600. Voor een gezonde koersverloop is het niet onverwachts als de koers van Bitcoin een daling naar dit niveau inzet, waardoor er een nieuw zijwaarts gebied ontstaat.

4-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek laat een duidelijke negatieve divergentie zien van de koers, waarbij de recente uitbraak boven $13,200 niet extreem sterk oogt. Waarom niet? De koers heeft in 1 klap de gehele stijging terug gecorrigeerd en berust nu op het weerstandsniveau van $13,200.

Hierbij is het cruciaal dat het $13,200 niveau steun behoudt, als de koers verder omhoog wilt gaan. Indien dit niet lukt, dan is de recente uitbraak een fake-out en komen koersdoelen van $12,200 en $11,800 sterk in beeld.

U.S. Dollar vs Bitcoin grafiek

Bitcoin koers USD
Bron: TradingView

Sinds de crash van de markt in maart, alsmede ook door de paniek rondom het coronavirus, is de correlatie tussen de U.S. Dollar en Bitcoin negatief geworden. Op het moment dat de dollar zwakte vertoont, doen assets als Bitcoin en goud het erg goed, zoals de grafiek laat zien.

Echter, aangezien er weer paniek begint te ontstaan rondom het coronavirus (Europa gaat hoogstwaarschijnlijk volledig op slot), begint de dollar weer omhoog te kruipen. Op het moment dat er acute paniek is, dan wil men zich verschuilen in valuta en neemt de dollar in waarde toe, een gegeven van voorgaande crisis.

Mogelijk scenario Bitcoin

Bron: TradingView

Gegeven de negatieve divergentie op de grafiek met daarnaast de algehele onrust op de markten en nog eens een sterk weerstandsniveau rondom $13,800, is het aannemelijk om te stellen dat een verdere opgaande markt niet te verwachten is.

Derhalve is het cruciaal om te kijken of er nu een lagere top neergezet wordt op de kleinere timeframes. Indien dat gebeurt, dan is het een goed niveau om te kijken naar het $13,500 gebied. Wanneer daar een rejection plaatsvindt, dan is het te verwachten dat er verdere neergaande koersen ontstaan en niet alleen op de Bitcoin en cryptomarkten.

Zoals eerder gesteld, koersdoelen zijn dan het $12,200 en $11,800 gebied voor een mogelijke test, aangezien deze niveaus nog niet een dergelijke test hebben laten zien.

Conclusie

Concluderend zijn de ogen gericht op de zwakte of sterkte van de U.S. Dollar, aangezien die alle markten bepaald. Vanuit die informatie kan een strategie bepaald worden omtrent andere assets.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!