Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers moet nog een richting kiezen

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Nog altijd oogt de gehele cryptomarkt zwakjes. De markt is vrij saai en dat heeft met name te maken met het feit dat de Bitcoin koers nog geen duidelijke richting heeft gekozen. Investeerders en handelaren zijn daarom voorzichtiger en dat resulteert in minder volatiliteit. Vandaag gaan we opnieuw de Bitcoin koers bekijken, ditmaal vanuit het perspectief van Stan, een inmiddels volwaardig analist bij ons in de CryptoCoinTalk community!

Maandgrafiek Bitcoin koers

Op de maandgrafiek zien we dat de Bitcoin koers inmiddels onder het 0.382 fibonacci retracement level is gekomen. Dit geeft mij een aanwijzing dat we de volgende fibonacci levels op kunnen gaan zoeken. De trendlijn die vanaf de all time high komt is gebroken in augustus. De breakout zone van deze lijn ligt ongeveer gelijk met het 0.786 fibonacci retracement level en het maandelijkse orderblock. Ik verwacht dat we deze zone nog wel eens kunnen gaan opzoeken voordat er een beweging omhoog komt.

Bitcoin koers maandgrafiek
Bron: TradingView

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek is een range te zien waarin de Bitcoin koers sinds begin september aan het bewegen is. Voordat we een flinke beweging kunnen verwachten wil je (volgens de range theorie) eerst een deviation (fake-out) zien. Als dit aan de onderkant van de range gebeurt is de $9.435 mijn point of interest. Hier ligt namelijk het 0.786 fibonacci retracement level en het maandelijkse orderblock.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

De daggrafiek geeft een iets duidelijker beeld van wat er allemaal in de range heeft plaatsgevonden. Hier komt nog een zone tevoorschijn waar je rekening mee moet houden. Dit orderblock ligt iets boven het maandelijkse orderblock. Beide orderblocks hebben confluence van de fibonacci extensielevels. Het zou dus een best logische beweging van de Bitcoin koers zijn om daarheen te bewegen. Mocht de Bitcoin koers eerst boven de range een fake-out maken, dan verwacht ik dat de Bitcoin koers uiteindelijk alsnog de aangegeven orderblocks gaat opzoeken.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Voordat er naar nieuwe instapmomenten gezocht kan worden is het verstandig om eerst even af te wachten welke kant de deviation van de range gaat plaatsvinden. De kans dat de koers richting de aangegeven orderblocks gaat bewegen is in mijn opzicht hoger.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN