Ethereum EIP-1559

Ethereum 2.0 zal toch nog één testnet lanceren, genaamd Zinken

Hoewel eerder aangegeven werd dat Spadina het laatste testnet zou zijn voor de officiële lancering van Ethereum 2.0, is nu duidelijk geworden dat er nog één testnet aan zit te komen. Zo gaf Danny Ryan, een kernontwikkelaar van Ethereum, aan dat zij de komende dagen nog een ander testnet, genaamd Zinken, zal draaien. De reden hiervan? Het onlangs gelanceerde Spadina-testnet liep niet soepel genoeg.

Danny Ryan ging verder met aangeven dat Spadina langzaam was om blokken te verwerken en lage deelnames zag van Ethereum 2.0-clients of partijen die nodes hebben om transacties te valideren. Hij ging verder met:

“Ook al verwachten we een matig lage deelname aan een kortstondig niet-gestimuleerd testnet, kleine fouten in het client release-proces hebben dit probleem enorm verergerd, wat resulteerde in ~1/3 deelname. Als reactie op deze problemen zullen we, voorafgaand aan de genesis, nog minstens één generale repetitie organiseren – Zinken.”

Prysmatic Labs, een van de Ethereum 2.0-clients, zei dat de problemen met het Spadina-testnet een “slechte beeld gaven voor deze” genesis repetitie, en ging verder met:

“Het was echter geen kritieke bug of een consensusfout, maar eerder iets wat te maken heeft met configuratieparameters die kunnen worden opgelost met een release.”

Het Zinken-testnet zal naar verwachting “over anderhalve week” draaien, zei Ryan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN