Top 7 dingen die je moet weten over het handelen in Bitcoin


Er zijn veel dingen die je moet leren over het handelen in Bitcoin en die je op weg zullen helpen. Hoewel je misschien talloze verhalen hebt gehoord over het verdienen van enorm veel geld met het verhandelen van cryptocurrencies, slagen de meeste beginners er niet in dat geld te verdienen.

Helaas hebben veel handelaren al hun kapitaal verloren op de virtuele valutamarkt. De succesverhalen zullen je misschien fascineren, maar je mag de harde waarheid nooit negeren; Handel in Bitcoin is moeilijk. In dit artikel leer je over de 7 belangrijkste dingen die je moet weten voordat je in Bitcoin handelt.

Top 7 dingen die je moet weten over het handelen in Bitcoin

Statistische gegevens laten zien dat meer dan 90% van de Bitcoin-handelaren geld verliezen op de markt. De reden is simpel: ze zijn zich niet bewust van de risico’s en weten niet hoe ze ermee om moeten gaan. Je moet dus het volgende weten voordat je in Bitcoin handelt.

Je kunt 24/7 in Bitcoin handelen

Je kunt op elk moment van de dag in Bitcoin handelen, omdat de markt 24/7 open is. Zo kun je op elk gewenst moment in Bitcoin handelen. Er is ook geen tijdslimiet om in Bitcoin te handelen. Dus als je een dagtaak hebt, kun je ’s nachts of’ s ochtends handelen

Momenteel zijn er er nog geen strikte regels omtrent het handelen in cryptocurrencies en hierdoor wordt je tot op heden nog weinig gecontroleerd. Dag of nacht, kun je Bitcoin verhandelen. Open een account met een veilig en betrouwbaar handelsplatform voor verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum.

Het is onvoorspelbaar

In tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt zijn er geen fundamentals die de waarde van Bitcoin ondersteunen. Over het algemeen weet je, wanneer je op de aandelenmarkt handelt, waar je jouw geld in stopt. Maar dat is niet het geval met Bitcoin. Je moet alleen op de technische analyse vertrouwen om Bitcoin te verhandelen. De waarde ervan is dus onvoorspelbaar en je kunt niet zo vroeg zeker zijn van de toekomstige waarde van Bitcoin. Beschouw Bitcoin altijd als een speculatieve investeringsoptie.

Investeren in Bitcoin is eenvoudiger dan handelen

Het is gemakkelijker om in Bitcoin te beleggen dan om in aandelen te handelen, omdat je moet leren over de technische analyse van handelen. Dit vergt oefening, terwijl investeren in Bitcoin niet zo veel onderzoek vereist. Wat nog belangrijker is, er zijn geen basisprincipes om de prijs van Bitcoin te ondersteunen. Dus als je in Bitcoin wilt investeren, kun je gewoon investeren, waarbij je er rekening mee houdt dat al jouw investeringen verloren kunnen gaan vanwege de volatiliteit ervan.

Stop Loss en neem winstorders aan

Het plaatsen van een stop loss is een uitstekende manier om jouw vermogen te beschermen tegen mogelijke risico’s of hoge volatiliteit. Veel handelaren volgen echter hun stop loss om de meeste winst op hun rekening te krijgen. Wat nog belangrijker is, als je jouw geld in de handel kunt investeren, kun je stop loss gebruiken en winstorders aannemen om uw risico te beheren.

Mogelijkheid tot handelen met hefboomwerking

Bitcoin-exchanges bieden handel met hefboomwerking. Dat betekent dat je geld van de makelaar kunt lenen om meer hoeveelheden te verhandelen, ook al heb je minder geld. Het wordt echter niet aanbevolen voor beginners, omdat het risico van hefboomwerking groter is.

Je zou moeten overwegen om met een hefboom te handelen nadat je een aantal jaren consequent winstgevend bent geweest zonder hefboomwerking. Anders kun je uiteindelijk al uw geld op de markt verliezen.

Risicobeheer is cruciaal bij het handelen in bitcoin

Het meest cruciale bij de handel in Bitcoin is risicobeheer. Je moet meer te weten komen over het geldbeheersysteem, de risico-opbrengstverhouding, het stellen van doelen en stop loss. Zodra je een goede risicobeheerstrategie hebt ontwikkeld, vergroot je de kans op jouw succes bij het handelen in Bitcoin.

Bitcoin-handelsbeurzen kunnen riskant zijn

Onthoud dat handelsbeurzen kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Daarom moet je bij het kiezen rekening houden met de beveiligingsfuncties van de crypto-exchanges. Zorg ervoor dat het platform een ​​tweefactor-authenticatieproces biedt.

Conclusie

De beste manier om met Bitcoin-handel te beginnen, is met een klein bedrag. Begin klein en verhoog geleidelijk jouw risico; maak nooit de fout om snel hoge winsten te behalen. De meeste mensen onderschatten het risico en projecteren alleen de winstkant. Hopelijk heeft het artikel je geholpen de belangrijke dingen te begrijpen die je moet weten voordat je met Bitcoin handelt.

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!