Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: is de Bitcoin bull markt voorbij?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers heeft een flinke daling laten zien in de afgelopen week, vanwege meerdere redenen. Niet alleen Bitcoin had het zwaar, maar ook de aandelen hadden het zwaar, aangezien het aandeel Tesla met maar liefst 40% daalde in de laatste week. Is de bull markt voorbij en gaat de koers zich weer bevinden in een neerwaarts patroon? Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $10,200, maar laten we een kijkje nemen naar de grafieken.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Helaas was de doorbraak van $12,000 een fakeout, waarna de koers weer terugviel in de zijwaartse range tussen $11,000 en $12,000. Hierna vond de koers van Bitcoin ook nog weerstand op $12,000, welke de gang naar beneden versterkte.

Aangezien $11,000 meerdere malen getest was voor steun, kon hier geen steun behouden worden en verloor de koers van Bitcoin dit niveau. Eerstvolgende steunniveau? Rond de $10,000, waar de koers nu is.

1-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin koers 1-uur-grafiek
Bron: TradingView

De koers laat een duidelijke neerwaartse trend zien, maar behoudt voor nu het $10,000 niveau voor steun. Deze neerwaartse trend wordt gekenmerkt door lagere toppen en lagere bodems, maar zoals je ziet, dat laatste lijkt tijdelijk niet het geval te zijn. Cruciale steun onder ons is het $10,000 gebied. Als dat geen steun meer vindt, dan is het aannemelijk dat het CME gat gevuld wordt.

Aan de bovenkant is een duidelijk weerstandsgebied te vinden, waar $10,300 een cruciaal niveau is. Een doorbraak van dit niveau kan een doorgang naar $10,900 in gang zetten.

Weekgrafiek Ethereum

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Is een correctie ongezond? Nee, helemaal niet. Correcties zijn heel normaal en gebeuren in iedere markt. Zeker in een opkomende markt als crypto, zijn deze bewegingen te zien.

Ethereum geeft daar een mooi voorbeeld van, break door het $300 niveau om naar $450 te komen en daar weerstand te vinden. Echter, wanneer een weerstand voor het eerst getest wordt, dan is het aannemelijk dat het niet in een keer breekt. Een correctie lijkt te gebeuren, en dat laat Ethereum zien.

Zelfs al zou de koers naar $250 dalen, dan is het nog bullish en maakt het een hogere bodem. Nog veel belangrijker: de koers behoudt dan de 100-Week en 200-Week Moving Averages, voor het eerst sinds Juni 2018.

Conclusie

Al met al, op dit moment is er een koersdaling op Bitcoin, maar deze koersdaling biedt veel kansen voor mensen, die nog niet ingestapt waren. Gaat de markt in één ruk omhoog? Nee, natuurlijk niet. Dit kan ook niet, dan zie je wat er gebeurt, zoals bij Tesla.

Bijna verticale grafiek, waarna de daling ook met dezelfde snelheid is. Hierdoor is het juist gezond dat de grafiek van Bitcoin rustig omhoog loopt. Een gezonde en natuurlijke opbouw van een cyclus

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN