Dogecoin stijgt met meer dan 20% na Elon Musk tweet

Elon Musk, de wereldberoemde miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, heeft de cryptocurrency Dogecoin (DOGE) met een enkele tweet flink in waarde laten stijgen.

In een recent Twitter bericht plaatste Elon Musk een afbeelding die liet zien dat “Dogecoin-standaard” het wereldwijde financiële systeem overnam met als tekst “Het is onvermijdelijk”.

Vervolgens reageerde een volger van Elon Musk op Twitter met het volgende: “waar is mijn verdomde Bitcoin, musk”, waarop hij saractisch antwoordde: “Excuseer me, ik verkoop alleen Doge!”

1xbit

Na zijn Dogecoin tweet steeg de prijs van DOGE van $0,0030 naar $0,0037, wat een stijging betekent van meer dan 20%. Het is echter niet zeker of Dogecoin is gestegen als gevolg van zijn tweet.

Sinds Musk het afgelopen jaar heeft verklaard dat zijn favoriete cryptocurrency Dogecoin is, heeft hij hier regelmatig over getweet. Eerder in april moedigde hij de altcoin ook al aan en plaatste een bericht waarin hij zei “dat ze de beste coin hebben”.

Dogecoin gaat viral op Tik Tok

Onlangs ging er nog een video over Dogecoin viral op social media-app Tik Tok, toen een gebruiker een video uitbracht en vertelde hoe mensen rijk kunnen worden door slechts 25 dollar in Dogecoin te investeren. De prijs steeg toen met meer dan 50%.

Elon Musk Starlink satellieten

Ook plaatsten wij eerder een artikel waarin Elon Musk’s bedrijf SpaceX mensen uitnodigt om internet via zijn Starlink-satellieten te bètatesten – een megaconstellatie die toegang tot internet vanaf vrijwel elke plek op aarde belooft. Het Amerikaanse bedrijf voor ruimtetransport heeft meer dan 500 satellieten in een baan rond de aarde gelanceerd en kondigde aan dat de tests binnen enkele weken zouden kunnen beginnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!