Britse kunstenaar Lincoln Townley verkoopt zijn laatste werken voor Bitcoin

De Britse hedendaagse kunstenaar Lincoln Townley heeft een nieuwe collectie met een ruimtethema gelanceerd, en hij richt zich in het bijzonder op één bepaalde doelgroep: personen die investeren in cryptocurrency.

De kunstenaar staat wellicht het meest bekend om zijn opdrachten voor beroemdheden, zoals Michael Cain, Charlie Sheen en Al Pacino, vaak afgebeeld als surrealistische licht vervormde karikaturen die doen denken aan zijn andere kenmerkende abstracts. Daarnaast werd zijn schilderij van de wereldberoemde bokser Muhammad Ali voor $623.000 verkocht in 2017.

De nieuwe collectie van Townley, genaamd “Universe”, draait om de kosmos en omvat schilderijen van bankiers op Venus en disco’s op Mars. Maar terwijl Towley’s collectie geen directe associatie met Bitcoin en cryptocurrencies bevat, is hij meer dan bereid om zijn kunst voor Bitcoin (BTC) te verkopen.

Lincoln Towney verkoopt schilderijen voor Bitcoin
Disco on Mars, door: Lincoln Townley

De nieuwe collectie wordt virtueel op zijn studio-website tentoongesteld, waardoor kunstliefhebbers over de hele wereld de mogelijkheid krijgen om zijn werken te kopen. Deze keuze, om een virtuele gallerij op te zetten, betekent ook dat Townley virtuele valuta kan accepteren, zoals Bitcoin.

Townley legde uit het als volgt uit:

“We zijn verbonden met veel investeerders die cryptocurrency als hun eerste keuze beschouwen wanneer ze zich wagen aan het veiligstellen van door activa gedekte investeringen zoals hedendaagse kunst. De favoriet is Bitcoin, maar onze opstelling in de studio met Kraken en Binance geeft ons mogelijkheden om in zoveel meer munten te handelen, waardoor de markt voor ons en voor onze verzamelaars no-brainer is.”

Daarnaast wordt de Universe-collectie van 8 tot en met 13 september 2020 in een privébezichtiging getoond in de Saatchi Gallery in Londen.

Dit is niet de eerste keer dat de kunstenaar zijn interesse in de crypto-markt toont. Zo verkocht hij in 2017 zijn schilderij “Homage to Francis Bacon” voor 40 BTC, wat destijds zo’n $520.000 waard was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!