ING bank Travel Rule Protocol

ING bank heeft Travel Rule Protocol ontwikkeld om crypto-transacties te volgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De in Nederland gevestigde bank, ING, heeft een protocol ontwikkeld om te helpen met de Travel Rule van de Financial Action Task Force voor crypto-beurzen en bedrijven die handelen in digitale activa.

De door ING geïnitieerde oplossing – die momenteel het Travel Rule Protocol of TRP wordt genoemd – wordt ook ondersteund door Standard Chartered Bank, Fidelity Digital Assets en BitGo, Crypto Broker AG, Metaco, 21 Analytics en OSL / BC Group.

VASP’s moeten gegevens delen

De aanbeveling van de FATF in oktober 2018, om serviceproviders van virtuele activa (VASP’s) op te nemen in het kader van haar antiwitwasmandaat, heeft een reeks technische oplossingen en een berichtenstandaard voortgebracht.

De Financial Action Task Force (FATF) standaarden bevatten namelijk de eis dat dienstverleners voor virtuele activa (VASP’s), inclusief crypto-beurzen, informatie over hun klanten aan elkaar moeten doorgeven bij het overboeken van fondsen.

De op instellingen gerichte TRP werd ook gedeeltelijk ondersteund door de InterVASP-werkgroep die de IVMS-101-standaard heeft uitgebracht, een manier waarop VASP’s het eens kunnen worden over het formaat van de berichtpayloads die hun oplossingen zullen overdragen.

CoinDesk gaf aan dat het volgende in een TRP-document stond:

“We stellen een gezamenlijk beheerde infrastructuur voor, die VASP-leden een manier biedt om te vragen naar het bestaan ​​van adresvermeldingen. Een adresvermelding wordt gedefinieerd door onder andere LEI [Legal Entity Identifier] en public key informatie.”

Vergelijkbaar met SWIFT

Een bron dicht bij ING zei dat de bank vorig jaar is begonnen met het zoeken naar oplossingen voor de “Recommendation 16″ van de FATF voor digitale activa.

Het plan was om “inzicht te krijgen in waar de sector heen gaat en te kijken wat de kansen zouden zijn voor banken als ze actief zouden zijn in deze ruimte”, aldus de bron.

De bron ging verder met:

“Voor alle duidelijkheid, ING is niet van plan iets te doen met crypto-activa en betalingstokens, zoals Bitcoin. Voorlopig ligt de focus meer op effect tokens en dergelijke.”

Het protocol beschikt over een RESTful (Representational State Transfer) API, wat in feite een manier is om gegevens van de ene plaats naar de andere op het internet over te dragen. Deelnemende VASP’s moeten adresvermeldingen kunnen publiceren; hierdoor associëren ze een identiteit en gegevens die zijn gekoppeld aan de adresinvoer, aldus het document.

De bank gaf hier het volgende over aan:

“Je zou het beter kunnen vergelijken met SWIFT. Het kan worden gebruikt voor privédoeleinden of als open source-code en door mensen worden gebruikt als een manier om transactie-informatie uit te wisselen.”

Het Travel Rule-experiment zorgt er voor dat banken, zoals de ING en de Standard Chartered Bank, stilletjes dichterbij de wereld van cryptocurrencies en gereguleerde virtual asset service providers (VASP’s) komen.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN