FIDE Algorand

International Chess Federation gaat Algorand’s blockchain gebruiken

Het blockchain-platform van Algorand is geselecteerd door de International Chess Federation (FIDE) om de beoordelingen en titels van spelers bij te houden. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

In een aankondiging, die vandaag gepubliceerd werd, zei Algorand dat het de gegevens van FIDE Online Arena World Chess-spelers zal opnemen en een transparant platform zal bieden waar deelnemers spelinformatie kunnen bekijken, die in realtime wordt bijgewerkt.

FIDE Online Arena is de internetserver van de federatie, die als enige verantwoordelijk is voor officiële digitale toernooien en wereldkampioenschappen, waar spelers internationale ratings en titels verdienen.

Ilya Merenzon, CEO van World Сhess, zei het volgende:

“Het is opwindend om innovatie op het gebied van schaken uit te blijven brengen. De komst van digitale games op het internet maakte schaken populairder dan voorheen, en nu kunnen we niet wachten om verder te gaan met het ontdekken van blockchain-innovatie voor digitaal schaken.”

1xbit

Het openbare grootboek van Algorand zal worden gebruikt om spelresultaten op te slaan en spelersbeoordelingen te verifiëren, met als doel om fraude of manipulatie te voorkomen. World Chess zal ook het blockchain-platform van Algorand gebruiken om beloningen en incentives voor de schaakgemeenschap te ontwikkelen, via een interne valuta en op blockchain gebaseerde weddenschappen.

Sean Ford, COO van Algorand, zie het volgende:

“Dit historische moment brengt de blockchain-gemeenschap een stap dichter bij de reguliere adoptie, aangezien een zeer populair competitief spel, zoals schaken, gebruik zal maken van gedistribueerde grootboektechnologie om als officieel record te dienen voor het vertrouwen van miljoenen online schakers en fans.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN