Veel meer interesse in cryptocurrencies vanuit institutionele beleggers, aldus onderzoek

Volgens Fidelity Digital Assets is het aantal Amerikaanse institutionele beleggers, die in 2020 crypto-derivaten hebben gekocht, aanzienlijk gestegen. De organisatie gaf verder aan dat het institutionele sentiment verbeterde ten opzichte van cryptocurrencies:

“[Bijna] 80% van de ondervraagde investeerders vond iets aantrekkelijks aan de activaklasse.”

De enquête, die plaatsvond tussen november en maart, werd voorgelegd aan 774 instellingen in de Verenigde Staten en in Europa.

Veel meer interesse in cryptocurrencies

Volgens het onderzoek hebben institutionele beleggers het percentage van hun portfoliotoewijzing aan cryptocurrencies, met 22% verhoogd:

“22% van de Amerikaanse respondenten, die in digitale activa hebben geïnvesteerd, hebben blootstelling gekregen via futures, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van 9% van de Amerikaanse investeerders die in 2019 werden ondervraagd.”

Het rapport van Fidelity stelt dat de “recente marktgroei in het aantal crypto-native en gevestigde dienstverleners, die contante en fysiek afgewikkelde futures-contracten aanbieden” kan helpen deze grote toename van de blootstelling aan crypto-futures te verklaren.

1xbit

Nog meer interesse in Europa

De enquête, die dinsdag werd vrijgegeven, gaf ook aan dat 36% van de respondenten – 279 instellingen in de Verenigde Staten en Europa – momenteel al geïnvesteerd hebben in digitale activa. Hedgefondsen en durfkapitaalfondsen waren de twee met de grootste exposure, hoewel Fidelity ook een sterke prestatie liet zien bij family offices en vermogende particulieren (HNWI’s).

Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, zei het volgende:

“Deze resultaten bevestigen een trend die we in de markt zien naar een grotere interesse in en acceptatie van digitale activa als een nieuwe beleggingscategorie.”

Interessant genoeg lijkt het erop dat Europese instellingen (45%) veel vaker crypto zouden hebben in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers (27%). Deze trend speelde ook een rol in het sentiment, waar 82% van de Europese institutionele beleggers iets aantrekkelijks vond aan digitale activa, tegenover 74% in de Verenigde Staten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!