Ripple gaat nu ook leningen voor werkkapitaal aanbieden

Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, is druk bezig de afgelopen tijd. Gisteren plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat Ripple gaat samenwerken met de, in Verenigde Arabische Emiraten gevestigde, RAKBANK. Nu is ook bekend geworden dat Ripple een leenaanbod aan het opzetten is. Dit volgens een artikel dat gisteren op The Block verscheen.

Ripple zou leningen voor werkkapitaal verstrekken aan klanten van RippleNet en huurt daarnaast momenteel een directeur productbeheer in voor zijn leningdivisie. Een woordvoerder zei het volgende:

“We breiden ons aanbod uit naar leningen om onze klanten verder te ondersteunen in hun behoefte aan werkkapitaal – iets waarvan we weten dat het voor velen een enorm pijnpunt is.”

Leningen voor werkkapitaal worden doorgaans door kleine en middelgrote ondernemingen verstrekt voor de financiering van hun dagelijkse bedrijfsvoering. Het leningproduct van Ripple zal werken in combinatie met zijn On-Demand Liquidity (ODL) -betalingsoplossing, die XRP gebruikt.

De woordvoerder voegde hieraan het volgende toe:

“Het aanbod bevindt zich nog in de beginfase, maar we hebben positieve feedback ontvangen van verschillende klanten. Wereldwijde betalingen blijven de kern van ons bedrijf en we zijn verheugd nieuwe manieren te vinden om onze bestaande en potentiële RippleNet-klanten te bedienen.”

Specifieke details van het product blijven in dit stadium onduidelijk, omdat het nog in de kinderschoenen staat. Echter is het bedrijf op zoek naar iemand die het leningproduct “van concept tot lancering” op de markt zal brengen. Het is zoekende naar iemand met “sterke leiderschapsvaardigheden”, omdat deze “intensief” moet samenwerken met interne teams en klanten.

Ripple heeft meer dan 300 klanten en “meer dan twee dozijn” klanten gebruiken de ODL-oplossing om grensoverschrijdende betalingen af ​​te wikkelen. Enkele van de ODL-klanten zijn onder meer MoneyGram, Viamericas en FlashFX, goLance en Interbank Peru.

De ODL-oplossing ondersteunt momenteel de markten van Mexico, de Filipijnen en Australië. Ripple zei onlangs dat de ondersteuning voor Brazilië “binnenkort komt” en dat er voor dit jaar aanvullende verbindingen in Azië-Pacific (APAC), Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Latijns-Amerika (LatAm) in ontwikkeling zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!