Bakkt’s Bitcoin-futures zien groeiende vraag

Door de volatiliteit op Bitcoin-spotmarkten zijn steeds meer handelaren geïnteresseerd geraakt in het verhandelen van Bitcoin. Dit volgens gegevens van Skew.

De Bitcoin Futures-markt weerspiegelde deze interesse met stijgende Open Interest (OI). Verder vertoonde op het moment van schrijven een institutionele speler als Bakkt, die flinke klappen gehad heeft na de crash van 12 maart, tekenen van herstel.

Bron: Skew.

Zoals hierboven te zien is was 20 april de meest actieve dag in meer dan een maand. Het volume van Bakkt Bitcoin Futures op de openingsdag van deze week was zelfs $28,4 miljoen. Volgens de gegevens was het totale volume van $28,4 miljoen grotendeels op fysiek afgewikkelde contracten, goed voor $19 miljoen.

Dit wil zeggen dat Bakkt op weg naar herstel. De OI op het platform behaalde op 14 februari een ATH van $19 miljoen. Dit daalde echter snel door de coronacrisis. Het institutionele belang in Bakkt BTC Futures lijkt echter terug te keren, waarbij de OI geleidelijk steeg tot $5,4 miljoen op 20 april.

De Bitcoin Futures op CME worden gebruikt door institutionele spelers die geïnteresseerd zijn in crypto. De OI kreeg ook een flinke klap op CME, en daalde naar $107 miljoen. Het keerde echter in de dagen die volgde weer terug. Hoewel het volume op het moment van schrijven zichtbaar laag was, bedroeg de OI $198 miljoen, wat betekent dat minder spelers meer posities innamen.

Bron: Skew.

Bovendien werd kondigde wij gisteren een nieuwkomer aan op onze website. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gaf op 20 april groen licht aan Bitnominal Exchange, waardoor het de toestemming en licentie verkreeg om te opereren als een aangewezen contractmarkt (DCM). Hierdoor kan de beurs Bitcoin-futures en –opties aanbieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!